Vanlıoğlu AK Partiden aday adayı

Abone ol

Yenidoğan'ın Kurucu Belediye Başkanı Mahmut Vanlıoğlu, yerel seçimler için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Yenidoğan’ın Kurucu Belediye Başkanı Mahmut Vanlıoğlu, 29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı başvurusunu AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı’na yaptı.

Vanlıoğlu, AK Parti Sancaktepe İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında, yaptığı istişareler ve bölge halkından gelen yoğun talepler doğrultusunda yeni ilçe Sancaktepe’den aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

Yeni ilçe Sancaktepe’nin İstanbul’un sorunlu ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Vanlıoğlu, çok ağır bir yükün altına girdiklerinin şuuru içersinde olduklarını ifade etti.

Azimli ve gayretli bir çalışma neticesinde tüm sorunların üstesinden gelebileceklerini belirten Vanlıoğlu, Yenidoğan’da edindikleri 8.5 yıllık tecrübenin kendileri için bir avantaj olduğunu kaydetti.

Aday olduğu takdirde Sancaktepe’yi ‘İstanbul’un Yeni Yıldızı’ yapacakları sözünü veren Vanlıoğlu, açıklamasının ardından aday adaylığı başvuru dosyasını AK Parti Sancaktepe İlçe Teşkilatı Başkanı Azmi Ekinci’ye verdi.

MAHMUT VANLIOĞLU KİMDİR

1948 Bayburt doğumlu olan Vanlıoğlu, aslen Trabzon’un Of İlçesi’ndendir. 1971 yılında bitirdiği Fatih Koleji’nin ardından üniversite eğitimini Isparta Tarih Coğrafya Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. Üniversite yıllarında serbest ticaretle uğraşan Vanlıoğlu, çeşitli vakıf ve derneklerde görev aldı.

1983-89 yılları arasında Anavatan Partisi Fatih İlçe Teşkilatı’nda çalışmalarda bulundu.

1989-94 döneminde Beyoğlu’ndan Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi seçildi ve bu dönemde Refah Partisi Meclis Grup Başkanlığı görevini üstlendi. Yine aynı dönemde Refah Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Mahalli İdareler Komisyon Başkanlığı görevlerini yürüttü.

1993-94 yıllarında İstanbul’da kurduğu Mahalli İdareler Eğitim Enstitüsü’nün Başkanlığı’nı yaptı.

1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi’nden Yenidoğan Belde Belediye Başkanı seçilen Vanlıoğlu, Yenidoğan’ı modern bir beldeye dönüştürerek halkın takdirini kazandı. Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından birçok defa ödül ve takdire layık görüldü. 1997-98 yıllarında yaptığı projeler ve çalışmalardan dolayı Refah Partili Belediyeler arasında Türkiye 1.si seçildi.

2002 yılında, kuruluş çalışmalarında yer aldığı AK Parti’ye katıldı. 3 Kasım 2002 genel seçimleri öncesi AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak üzere Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti.

Zirve Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Vanlıoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Günün Önemli Haberleri