Van'da PKK ile çatışma: 2 Şehit!

Abone ol

Bahçesaray ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 2 korucu öldü.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 2 korucu şehit olurken, 1 asker yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Liman Mahallesi'nin kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Kaymakam Orhan Aktürk, yaşanan çatışmada 2 korucunun şehit olduğu, 1 askerin ise yaralandığını bildirdi. Yaralı asker, Bahçesaray Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Uzuntarla mevkisinde askeri konvoya teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendiğini, olayda ölen ya da yaralananın olmadığını bildirdi.

ASKERİ KONVOYA SALDIRI 
 
Bu arada Tunceli'de de teröristler askeri konvoya roketle saldırdı. Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen,  yaptığı açıklamada, Tunceli-Pülümür karayolundan geçiş yapan askeri konvoya, Uzuntarla mevkisinde teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendiğini söyledi.
 
Teröristlerce atılan 2 roketten birinin havada patladığını, diğerinin ise patlamadan yola düştüğünü belirten Taşkesen, ''Patlamayan roket, güvenlik güçlerimizce kontrollü olarak imha edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı'' dedi.
 
Taşkesen, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların sürdüğünü kaydetti.
 
Günün Önemli Haberleri