Van'da esrarengiz kuş ölümleri

Abone ol

Van Gölü üzerinde bulunan Çarpanak Adası'ndaki toplu kuş ölümleri vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Geçtiğimiz ay kente 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve bölgenin 'kuş cenneti' olarak nitelendirilen Erçek Gölü'ndeki kuş ölümlerinden sonra Adır ve Çarpanak Adası'nda da benzer bir durum yaşanmaya başlandı.

Ada üzerinde son günlerde sebebi bilinmeyen kuş ölümleri, piknik amacı ile bölgeye giden vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Adaya giden ziyaretçiler gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, konunun bir an önce araştırılması gerektiğini belirttiler. Ada üzerinde çok sayıda ölü martı bulunurken, ölmeye yakın martılarda bulunuyor.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Doğa Gözcüleri Derneği'nin ortaklaşa kurdukları komisyonun son zamanda ilde yaşanan kuş ölümlerini yakın takibe aldıklarını söyledi.

Erçek Gölü'ndeki ölümlere neden olan parazitik hastalığın burada da görüldüğünü söyleyen Aslan, "Erçek Gölü'ndeki ölümler artık durdu. Kurulan komisyonda görevli ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Çarpanak Adası'nda da ekipler incelemelerini yaptı ve buradaki kuş ölümlerinde de parazitik hastalığın kaynaklandığını tespit ettiler" dedi.

Günün Önemli Haberleri