Van Gölünde canavar timi

Abone ol

Belediye Başkanı harekete geçti. Canavarın bulunması için Van Gölü 24 saat izlenecek...

BİTLİS’in Tatvan İlçesi Belediye Başkanı M. Emin Peker, Tatvan- Van seferini yapan feribotun kaptanının Van Gölü canavarını gördünü iddia etmesi üzerine harekete geçti. Belediye Başkanı Peker, Van Gölü canavarının bulunması için bir ekip oluşturduğunu ve gölün 24 saat izleneceğini söyledi. Peker, “Yapacağımız araştırmalar sonucunda, bunun bir hayal olmadığını hem ülke hem de dünya kamuoyu görecek'' dedi.

Tatvan- Van seferini yapan feribotun kaptanı Orhan Atliman ile personeli önceki gün Zin Burnu mevkiinde seyir halindeyken Van Gölü canavarını gördüklerini iddia etmişti. Bunun üzerine Tatvan Belediye Başkanı M.Emin Peker, Van Gölü canavarının varlığını ıspatlamak için bir ekip oluşturdu. Ekip Van Gölü kenarında kamera ve dürbünlerle 24 saat nöbet tutacak. Belediye Başkanı Peker, Van Gölü canavarını yörede onlarca vatandaşın gördüğünü ve bunun için gerekli araştırmayı yapmaya karar verdiklerini belirtti. Başkan Peker şöyle devam etti:

“Belediye olarak Van Gölü canavarınının varlığını ıspatlamak ve kamuoyuyla paylaşmak için bir ekip oluşturduk. Bu ekibimiz göl kenarında ellerindeki kamerayla 24 saat nöbet tutacak. Ayrıca bilim adamlarını Van Gölü’nün araştırılması için Tatvan’a davet edeceğiz. Bazı yazarlar köşelerinde Van Gölü canavarı ile ilgili haberlerin turizmi geliştirmek amacıyla kullanıldığını ifade ediyorlar. Bu kesinlikle yanlış bir yaklaşım. İlçemiz zaten bir turizm cenneti. Bizim bu tür haberlerle turist çekme gibi bir niyetimiz olamaz. Tatvan’ın doğal güzelliğini Ahlat’ın tarihi yapısını bu tür haberlerle duyurmaya kimse ihtiyaç duymaz. Biz vatandaşların gölde yaşayan büyük bir canlı gördüğünü, bunun araştırılması gerektiğini belirtiyoruz. Ekiplerimiz 24 saat nöbet tutacak. Van Gölü canavarının var olduğunu ispatlayacağız.''

Günün Önemli Haberleri