Van Gölü bisiklet turu başladı

Abone ol

Van Gölü'nün kirlenmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen, "Pedal Pedal Van Gölü" bisiklet turunun ilk etabı, 30 bisikletçinin katılımı ile start aldı.

Bitlis Valiliği, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği bisiklet turu, Bitlis-Tatvan yolu üzerinde bulunan El-Aman Hanı önünde başladı.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Adilcevaz Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, bazı kurum amirleri ve bisikletçiler 5 gün sürecek bisiklet turunun startını verdi.

Tur öncesi gazetecilere bir açıklama yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, amaçlarının Van Gölü ve çevresini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu belirtti. Yılmaz, "Bisiklet turumuzun amacı hem ilimize kardeşliği geliştirmek hem de Van Gölü'ne olan duyarlılığımızı göstermektir. Van Gölü ile ilgili birçok kaynaktan kirlilik var. Bu kirliliğe dikkat çekmek istiyoruz. Bu konuda bir birliğimiz var. Bu birliğimiz süratle çalışmalarına başladı. Özellikle katı atık yönünden Van Gölü çevresindeki ve Bitlis'teki tüm belediyelerimiz bu birliğe sırayla üye oluyor.

Bu birliğin amacı Van Gölü'nü katı atıklarından kirlemesini önlemek. Ayrıca Tatvan ve Ahlat ilçelerimizde arıtma tesisleri de tamamlanıyor. Bir başka amacımız da ilimizin tanıtımını yapmak, çevreye olan ilgimizi, duyarlılığımız tüm dünyaya göstermek. Burada 30 kadar arkadaşımız faaliyete katılıyor. Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz kaymakamlıkları bu işe önderlik yapıyorlar. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından bisikletçiler turun ilk etabı olan Ahlat'a doğru yola çıktı. Bugün Bitlis, Ahlat ve Adilcevaz'dan oluşan 1. etap tamamlanırken, yarın ise Adilcevaz'dan Erciş etabı başlayacak. Erçiş-Van, Van-Gevaş ve Gevaş-Tatvan etaplarıyla tur Pazar günü sona erecek.

Günün Önemli Haberleri