Valilikten ilginç açılım kararı

Abone ol

İstanbul Valiliği, Kürt açılımını dikkate alarak Edirnekapı Şehitliği'yle ilgili bir karar aldığını açıkladı...


İstanbul Valiliği, Edirnekapı Şehitliği’yle ilgili bir yasak kararı aldı. Bu karara göre şehitlikte basın açıklaması yapılamayacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, “Demokratik açılım sürecini sekteye uğratmamak için” böyle bir karar alındığı vurgulandı.

Açıklamada Şehit Aileleri Derneği ile ESP (Ezilenlerin Sosyalist Platformu), SGD (Sosyalist Gençlik Derneği), SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu), TÜM-İGD (Tüm İlerici Gençlik Derneği) gibi sivil toplum kuruluşlarının aynı saatlerde karşı karşıya gelerek basın açıklaması yaptıkları ve sataşmalara neden olduğu belirtildi. Ve bu sataşmalarla demokratik açılımın sekteye uğradığı vurgulandı.

Açıklamada şöyle dendi:

"Kabir ziyaretine gelen şehit yakınları ile sol görüşe mensup gruplar arasında sözlü sataşmalar vuku bulmuştur. Çıkması muhtemel müessif olaylar büyümeden güvenlik güçleri tarafından zorlukla engellenmiştir. Valilik, bu zorlukları göz önünde bulundurarak böyle bir karar almıştır. Gündemdeki sıcaklığını koruyan ‘Demokratik Açılım’ sürecinin sekteye uğratılmadan, paralelinde tesis edilen mevcut kamu düzeni ve güvenliğinin sürdürülebilmesi için, bundan böyle ferdi veya toplu olarak Edirnekapı Şehitliği’nde basın açıklaması, toplantı vb. nitelikteki etkinliklerin yapılması, provokasyona açık olmaları nedeniyle yasaklanmıştır.”

Açıklamaya göre karar; Anayasa’nın ‘Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti’ne ilişkin 26. maddesinin değişik 2. fıkrasında ifade edilen; ‘Bu hürriyetlerin kullanılması, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi amacıyla sınırlandırılabilir’ hükmüne binaen alındı.

Günün Önemli Haberleri