Vali Okutana gözyaşlı uğurlama

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesiyle Şanlıurfa'ya atanan Trabzon Valisi Nuri Okutan, bugün kente veda etti.

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesiyle Şanlıurfa'ya atanan Trabzon Valisi Nuri Okutan, bugün kente veda etti.

Uğurlamak için Trabzon Valiliği önünde toplanan yüzlerce kişi gözyaşı dökerken, Okutan kendisine sarılarak ağlayanları teselli etti, herkesin elini tek tek sıktı.  Şanlıurfa Valiliği'ne atanan Trabzon Valisi Nuri Okutan, kentteki son gününde Huzurevi'ni ziyaret etti.

Burada yaşlılarla sohbet eden Okutan, huzurevi sakinlerinden helallik istedi. Yaşlılar gözyaşları içinde sarıldıkları Okutan'a “Hakkımız sana helal olsun” dedi. Huzurevi'nin ardından Yetiştirme Yurdu'na geçen Okutan, burada da gözyaşı döken bazı çocukları kucağına alarak teselli etti. Vali Okutan son veda ziyaretini ise Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne gerçekleştirdi. Tören kıtası tarafından karşılanan Okutan, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz ve görevli birim amirleriyle toplantı salonunda bir araya geldi.

Emniyet Müdürlüğü'nün ardından makamına geçen Okutan, personeliyle vedalaştı. Bu sırada Trabzon Defterdarı Kenan Karadeniz, Okutan'a Trabzonspor kaşkolu taktı. Okutan daha sonra Valilik önünde kendisini uğurlamaya gelen kamu ve özel kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Okutan konuşmasında, “Bugün bizim için kasvetli bir gün. Bir ayrılık anı. Bu kasvetli günü isterseniz bir espriyle neşelendireyim. Bu kaşkolu bir Fenerbahçeli'den aldım. Sayın Defterdar'a teşekkür ediyorum. 2007 yılının Mart ayında ülkemizin nadide bir kültür, sanat ve spor şehri Trabzon'a hizmet için buluşmuştuk. Biz hizmeti ibadet sayan bir neslin çocuklarıyız. Şehzadeler şehrinden peygamberler şehrine gidiyorum. Sizlerin dostluğunu kazanmmış olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Okutan daha sonra kendisine sarılarak ağlayanları teselli etti. Bu sırada Kıbrıs Gazisi Savaş Dizdar da tekmil vererek Nuri Okutan'ı selamladı. Okutan, kendisini uğurlamaya gelenlerin tek tek elini sıktıktan sonra, eşi Demet Okutan ve oğlu Ahmet Alp ile makam aracına bindi. Aracın sunroof'unu açtıran Okutan, vatandaşları buradan da selamladı. Okutan uğurlama töreninin ardından konvoy eşliğinde havalimanına gitti.

Günün Önemli Haberleri