Vali Karaloğlu'ndan çöp fırçası!

Abone ol

Vali Münir Karaloğlu, Van Gölü'ne hafriyatın yanında çöplerinde döküldüğünü görünce küplere bindi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Gölü sahiline hafriyatla birlikte çöplerin de döküldüğünü görünce İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Avcil'i uyardı.

Vali Münir Karaloğlu, İş-Kur ile Van Mahalli İdareler Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliği (VANÇEB) arasında yapılan protokol gereği Van Gölü sahillerine vuran katı atıkları temizleyen ekipleri denetledi. Yardımcısı Halil Berk'le birlikte İskele Mahallesi'ndeki Van Gölü sahiline giden Karaloğlu, İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Avcil ve Müdür Yardımcısı Mehmet Kaptanoğlu tarafından karşılandı. Sahilde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Karaloğlu, daha sonra yapımı devam eden sahil yolunun son durumunu ve çevreyi incelemek amacıyla Van Kalesi'ne doğru yürümeye başladı.

Vali Karaloğlu, Van Gölü sahiline yaklaşık 20 metre uzaklıkta bulunan sahil yolu inşaatı için dökülen hafriyatın üzerinde çöplerin olduğunu görünce Çevre İl Müdürü Hüseyin Avcil'e bunların neden döküldüğünü sordu. Avcil, bunların yol için dökülen hafriyat olduğunu belirtmesi üzerine Vali Karaloğlu, hafriyatın üzerindeki çöpleri ve bir inşaattan çıkarılan izocamları göstererek, "Bu, hafriyat değil ki çöp. Her şey karışmış birbirine, böyle hafriyat olmaz ki! Niye bunlara müdahale etmiyorsunuz? Çevre Müdürlüğü ne iş yapar? Belediye ile hemen temasa geçin. Dökülen çöplerin tamamını toplattırın. Bir daha buraya geldiğimde bunların hiçbirini görmeyeceğim!" diye uyardı.

Aracına binerken tekrar Avcil'e dönen Karaloğlu, "Hafriyat, belediyenin işi değil senin işin. İskelenin diğer tarafında da aynı rezalet var. Oraya da insanlar kamyon kamyon çöp döküyorlar. Bunlara sahip çıkın. Şu anda da gereğinden fazla hafriyat dökülmüş. Bu kadar hafriyatı ne yapacağız? Belediye ile temasa geçin. Ayrıca gerekiyorsa bu bölgeyi hafriyata kapatın" dedi.

Günün Önemli Haberleri