Vahşetten kurtulan Saylan, Nairobi’yi anlattı

Abone ol

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulan Şebnem Saylan, “Nairobi’de her yer kötü du...

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulan Şebnem Saylan, “Nairobi’de her yer kötü durumda değil. Bir bölgede yaşandı olay. İş için giderim ama tatil derseniz tabii ki gitmem” dedi.
Kenya’nın başkenti Nairobi’de cumartesi günü düzenlenen ve 68 kişinin öldüğü kanlı baskından yara almadan kurtulan Şebnem Saylan, Libya’ya gitti. Libya’ya gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yapan Saylan, pazar günü Nairobi’den Türkiye’ye geldiğini söyledi. Saylan, “Mesleğimiz ve işimiz gereği gidiyoruz. Daha önceden alınmış randevularımız var mecburen gidiyoruz. Pazar günü döndüm Türkiye’ye. İki Gün oldu geleli. Bugün yine gidiyorum” diye konuştu.
Psikolojisinin iyi olduğunu söyleyen Saylan, “Etkileniyorsunuz tabii ki. Ama hayat devam ediyor. Bir de olayların hala devam ettiğini görünce sağlıklı dönmenin vermiş olduğu bir etki var. Etkileniyorsunuz tabii ki ama şükür iyiyim. İş için elbette ki gideceğiz. Gidilir yani yapılabilecek bir şey yok. Nairobi’de her yer kötü durumda değil. Belli bir bölgede yaşandı olay. İş için gideriz ama tatil derseniz tabii ki gitmem. Ölen hiç görmedim ama benim yanımda yangın merdiveninde bekleyen iki tane bayan vardı. Onları çıkarken yaralı olarak gördüm. Onlar biz tahliye edilirken muhtemelen başka yöne dönmüş olabilirler. Bizim çıktığımız yerde yaralanma yoktu. Bir tek onları yaralı gördüm” ifadelerini kullandı.

“İLK GECE HİÇ UYUMADIM”
Saldırıdan sonra ilk gece hiç uyumadığını söyleyen Şebnem Saylan, “İlk gece hiç uyumadım. Gerçi uçağımız sabah 04.00’deydi. Bir iki saat uyuma şansımız bile olmadı. Uçakta da hiç uyumadık. Sıfır uyku ile Türkiye’ye geldik. Uçağı beklerken Amerikalılar vardı. O sırada Kenya televizyonu gösteriyordu olayları. O sırada bayanlardan bir tanesi ‘İngilizce biliyor musunuz?’ diye sordu. Bende ‘evet’ dedim. ‘Olaylar nedir, bilginiz var mı?’ diye sordu. Bende ‘Olayların içinden geliyorum’ dedim. Bunu duyanların hepsi yanıma doğru yanaştı. Bildiğim şeyleri anlattım. Onlar oradalarmış. Bu olaydan sonra gittiler” dedi.

“SEVDİKLERİME CANIMI HEDİYE GETİRDİM”
Nairobi’deki saldırıdan yara almadan kurtulduğu için kendisinin şanslı olduğunu söyleyen Saylan, “Tabii ki kendimi şanslı hissediyorum. Çok şanslıyım.Kenya’da işimiz bitmişti. Cumartesi uçuşumuz vardı. Cumartesi öğleden sonra boş günümüzdü. O yüzden gittik alışveriş merkezine. Sevdiklerimize hediyeler almak için. Canımızı hediye getirdik geriye.
Annemle görüşemedim maalesef. Uzak oturuyorlar bana biraz. Tekrar seyahate çıkmak gerektiği için görüşemedik. Bavul hazırlamak zorunda kaldım. Ağlaştık biraz telefonda. Beni görmek istediği zaman televizyonu açıyor. Annem ben döndüğüm zaman haberi oldu zaten. Annemin haberi yoktu. Arkadaşlarımın haberi vardı. Hepsi dört gözle beklediler. Hepsi destek oldular. Hepsini seviyorum” dedi.
Hayatı espriye aldığını söyleyen Şebnem Saylan, “Facebook’taki profil fotoğrafım güzel fotoğraf, ölürsem eğer fotoğrafım güzel fotoğraf olacak diye düşündüm. Arkadaşlarıma söyleyince kızıyorlar tabiî ki bana. İlk düşündüğüm o oldu. Ölüm geçiyor tabii ki aklımızdan. Ben astım hastasıyım. Kapalı karanlık bir yerde kaldık orada. Aşağıda da bir yaralı vardı. Onun yanına inmek istemedim görmemek için. Hep kendimi telkin ettim ‘geçecek, geçecek, az kaldı’ diye. Buradan cenazem nasıl gider diye düşündüm” şeklinde konuştu.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri