Üzümle gelen güzellik

Abone ol

Fulser, ısırgan otlu şampuanın ardından şimdi de üzüm çekirdeği hammaddeli cilt bakım seti üretti.

Eski çağlardan beri bilinen ve tarihte özel bir yeri olan üzüm, hem çok değerli bir meyve, hemde bir güzellik kaynağıdır.

Minereller ve amino asitler açısından zengin bir meyve olan üzümün, kan yapıcı özelliği de vardır. Son dönemlerde kolestrol düşürücü ve direnç sistemini güçlendirici etkilerinden de bahsedilmektedir.

Kozmetik dünyası üzüm mucizesini yakın zamanda keşfetti. Özellikle üzüm çekirdeğinin güçlü bir Antioksidan olduğu tespit edildi. Kimyasal reaksiyonlar sonucu vücudumuzda oluşan veya dışarıdan sigara, alkol veya kirli hava ile alınan zararlı maddeler (Serbest radikalleri) vücudun ve cildin erken yaşlanmasına neden olmaktadır.

Antioksidanlar vücudumuzda oluşmuş olan Serbest radikalleri etkisiz hale getirmektedir.

Kozmetikte üzümün en etkin kullanılan kısmı çekirdeğidir.- Üzüm Çekirdeği Yağı (Vitamin F) ve Üzüm Çekirdeği Ekstresi (OPC - Oligomera Procyanide). OPC bugüne kadar tespit edilmiş en güçlü antioksidandır. C Vitanimine göre 20 kat, E Vitaminine göre 40 kat daha etkilidir.

Üzüm çekirdeği anti-aging etkisinden dolayı, bağ dokusunu güçlendirerek cildi sıkılaştırır, daha yumuşak , gergin ve elastiki olmasını ağlar.

www.fulsam.com

Günün Önemli Haberleri