Uzanı tehdit eden siyasi kim?

Abone ol

Cem Uzan, siyaseti bırakması için tehdit edildiğini açıkladı. "AK Parti ile asla" diyen Uzan, sınır ötesi operasyon istedi.

Ailesini çok sevdiğini, olanlardan dolayı öfke dolu olmadığını belirten Cem Uzan, "Onlara ne tip bir siyasi linçin yapıldığını çok iyi biliyorum. Türkiye’de AKP iktidarının olduğu süreçte yargının ne kadar bağımsız olduğunu yargı mensuplarının beyanlarından anlayabilirsiniz. Menderes Ailesi’ne yapılan linçten sonra en büyük siyasi lince maruz kaldı ailem benim yüzümden. Ben siyaseti bırak dendiği halde siyaseti bırakmadım..." 

"Siyaseti bırak baskısı"nı bir siyasetçinin yaptığını belirten Cem Uzan,
"Ben bunu seçimden önce açıklayacağım..." dedi. Bu kişinin baskısının ardından linç olaylarının başladığını savunan Uzan, bu olayın 2002 seçimlerinden hemen sonra olduğunu belirtti. Uzan'a göre bu baskının nedeni, o kişinin elinde bulunan kamuoyu araştırmasında yüzde 20'lere çıkmış olmaları.

İşte Uzan ile yapılan söyleşiden satırbaşları;

Denenmemiş tek lider; 2002’de yüzde 42 oy yeni iki lidere verilmiştir, Tayyip Erdoğan ve Cem Uzan’a. Yani seçmenin yarısına yakını eskileri tasfiye etti. AKP, Refah ve SP’nin devamı olarak fazla oy aldı. İki denenmemiş lidere gitmiştir oylar. Şu anda denenmemiş tek lider benim.

Koalisyon yapacak mı? : Milletimiz sandıkta fikrini beyan edecek, onu gördükten sonra bakacağız. Ama, ‘AKP ile asla.’

Hesabını soracağım : Son 4.5 senede yaptıklarının hesabını soracağım. Özelleştirmelerin, çekilen peşkeşlerin hesabını soracağım. Galataportlar var, bunun gibi onlarcası var. Doğalgaz, Botaş var. Milletin varlıklarının yağmalanmasının hesabını soracağım. Yargı önünde soracağız hesabını.

Irak’a operasyon yapılmalı mı? : Tabii ki. Türkiye’nin kendi güvenliği için daha aktif bir rol alması gerektiği Genelkurmay Başkanı’nın ağzından ortaya konulmuştur. Genelkurmay Başkanı daha ne söylemeli. TSK’nın en yetkili makamı ’Kuzey Irak’a operasyon düzenlenmelidir’diyor, hükümet üç maymunları oynuyor. Neden? AKP iktidarı dış politikada edilgen kaldı. Şehit kanlarını yerde bırakıyorlar. Yeni kurulacak Meclis, yeni kurulacak hükümet şehit kanlarını yerde bırakmayacak bir hükümet olacaktır. Bu millet, bu hükümeti bundan dolayı cezalandıracaktır.

BAŞBAKAN OLSA TEZKEREYİ GEÇİRİR Mİ?: Jet hızıyla... Türk milleti şehit kanlarının yerde bırakılmasını kabul etmiyor ve etmeyecek. Bu hükümet de bundan dolayı gidecek.
Sorun 2 değil 4 tane..

CUMHURİYETÇİ Mİ DEMOKRAT MI? : Şöyle desek: “Bir çelik çomakla oynamak isteyenler var, bir de çelik çomakla oynamak istemeyenler.” Başbakan “Verdik ellerine bir çelik çomak oynuyorlar” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi tarifi bu. Bu tarifte bir ülkenin en üst makamına atama yapmaya kalkan bir zihniyet ne cumhuriyetçidir, ne de demokrattır; hiçbir şeydir.


(Haber: Semra ÇETİN/Vatan)

Günün Önemli Haberleri