Uzandan sürpriz ziyaret!

Abone ol

Cem Uzan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk ile görüştü.

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Cem Uzan gazetecilere yaptığı açıklamada, verimli bir görüşme olduğunu belirterek, "Şu ana kadar yapılan satışlar çerçevesinde bana ait olmayan bir kamu borcunu ödemiş durumdayım. Kamu borcu ödenmiştir" dedi.

Uzan, yapılan bazı yasal düzenlemeler sonucunda tahsilatın ne şekilde mahsuplaşılacağı konusunda pürüzler bulunduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bunlarla ilgili kendileriyle görüştük. Hukuki, mali görüş alınması gerektiği konusunda mutabık kaldık. Gönderilmiş olan bir ödeme emri var. 7,5 katrilyon liralık gönderilmiş bir ödeme emri var. Yapılan tahsilatlara baktığınız zaman borç kapanmış vaziyette. Şu anda ne şekilde mahsuplaşılacağı, hangi rakamın neye sayılacağı konusunda iki taraf da bir çalışma yapacak. Bunun sonucunda gelecek hafta daha net bir şey çıkacak. Mahsuplaşma konusunda şu anda net bir şey yok."

Uzan, "Para anlamında mı, yoksa şirketlerden bazılarının tekrar devri anlamında mı bir talebiniz var?" sorusuna da, "Borç kapandı ise ne olur?" karşılığını verdi.

Günün Önemli Haberleri