Uslanmaz hırsız sahnede

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın uyardığı 8 yaşındaki hırsız dün Sarıyer'de işbaşındaydı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, makamına getirterek hırsızlık yapmaması için daha önce nasihatte bulunduğu 8 yaşındaki kız çocuğu P.B. ile 15 yaşındaki erkek suç ortağı İ.G, Sarıyer'de başka bir hırsızlık olayına karıştıkları gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan izlemeye başladıkları Ayla Ö'nün yanına Sarıyer'deki evine geldiğinde çantalarını taşıma bahanesiyle yaklaşan P.B. ve İ.G, Ö'nün dalgınlığından yararlanarak içinde 40 bin YTL bulunan çantasını alarak kaçtı.

Durumu polise bildiren Ayla Ö, P.B. ve İ.G'yi fotoğraflarından teşhis etti. Bunun üzerine Beyoğlu'nda ''Hacıhüsrev'' olarak bilinen İstiklal Mahallesi'ne operasyon düzenleyen polis, P.B. ve İ.G'yi  gözaltına alarak Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Yakalandığı sırada İ.G'nin cebinde 800 ABD Doları ile 300 Avro bulundu. P.B. ve İ.G, burada yapılan işlemlerin ardından Bakırköy Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

İ.G'nin 9 ayrı suç kaydından arandığı, P.B'nin ise hırsızlık ve kapkaç olaylarından 16 suç kaydının olduğu belirlendi.

YENİDEN HIRSIZLIK YAPACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Annesi Nazan B. de hırsızlık suçundan hükümlü olan P.B, geçen yılın kasım ayında da Prof. Dr. Erol Üçer'in içinde 35 bin dolar bulunan çantasının kapkaç yöntemiyle alınması olayına karıştığı gerekçesiyle yakalanmıştı.

Gözaltına alındıktan sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolojik destek de verilen P.B, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirilerek Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile  görüştürülmüştü. Cerrah'ın bir daha hırsızlık yapmaması konusunda nasihatte bulunduğu P.B, emniyetten çıkarken basın mensuplarına okula gitmeyeceğini ve tekrar hırsızlık yapacağını söylemişti.

Günün Önemli Haberleri