Üsküdar Ramazan Ayı'nı iple çekiyor

Abone ol

Ramazan Ayı süresince 600 bin kişi, Ramazan’ın bereketinden faydalanırken Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesinde her akşam kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Türkiye’de belediyeler arasında ilk iftar çadırı geleneğini başlatan Üsküdar Belediyesi, bu yılki iftar yemeklerini başta Üsküdar meydanındaki iskele olmak üzere toplam 29 ayrı noktada verirken, her gün toplam 20 bin kişi çorba, Üsküdar’ın meşhur etli ve nohutlu pilavı, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan menüden faydalanacak.

Üsküdar’da İskele Meydanı, Zeynep Kamil, Yavuztürk Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Ferah Mahallesi, Selimiye, Ünalan ve Bağlarbaşı’nda olmak üzere toplam 8 noktada oluşturulacak dağıtım merkezlerinde günlük olarak 3000 kg et, 2000 kg pirinç, 2000 kg tulumba tatlısı, 20.000 adet ayran, ekmek, hurma ve diğer gıda ürünlerinin dağıtımı yapılacak.

Bu yıl başlayan yeni uygulama çerçevesinde; Üsküdar genelindeki 20 mahallede oluşturulan dağıtım merkezlerinden mahalle sakinleri, 8 ayrı dağıtım merkezine gitmelerine gerek kalmadan Ramazan kumanyalarından faydalanabilecekler.

Günün Önemli Haberleri