Üniversitede türban gerilimi

Abone ol

İstanbul Üniversitesi'nde tansiyon yükseldi. Türban destekçileri ile karşıtları protestodaydı...

İstanbul Üniversitesi’nde ikinci yarıyıl türban gerilimiyle başladı. Üniversite yönetimi YÖK kanunu değişmeden türbanlı öğrencilerin okula alınmayacağını duyurdu.

İstanbul Üniversitesi’ne türbanlı öğrenciler başlarını açarak girerken, türban karşıtları protesto gösterisi düzenledi. Yasal düzenleme yapılıncaya kadar mevcut uygulamanın devam ettirilmesine karar veren üniversite yönetiminin bu kararı tüm fakültelerde uygulandı.

Türbanlı öğrencilerin çoğunluğu karara uyarak türbanlarını çıkarttı. Mazlum-Der’e üye avukatlar ise okul önünde “türban nöbetindeydi”. Avukatlar türbanlı öğrencileri okullara almayan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Türk Gençlik Birliği Derneği üyesi öğrenciler de İstanbul Üniversitesi önünde buluşarak türban düzenlemesini ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ı protesto ettiler.

Derneğin İstanbul Şube Başkanı Önder Öztürk türban düzenlemesinin amacının tarikatçı odakları güçlendirmek ve üniversiteleri tarikatlara bırakmak olduğunu savundu.

Öğretim görevlileri derneği adına açıklama yapan Profesör Doktor Serap Kuruca da öğrencilere destek verdi: “Başta YÖK aracılığıyla üniversitelere giydirilmeye çalışılan türban bilimi ve eğitimi tekrar ortaçağ karanlığına getirmeye çalışanların simgesi haline gelmiştir.”

Günün Önemli Haberleri