Üniversitede PKK operasyonu

Abone ol

PKK'nın "üniversitedeki gençlik yapılanması" içerisinde yer aldıkları öne sürülen 21 kişi yakalandı.

Balıkesir'de terör örgütü PKK'nın `üniversitedeki gençlik yapılanması' içerisinde yer aldıkları öne sürülen 21 kişi yakalandı. Öğrencilerden 11'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 10'u adliyeye sevk edildi.

Balıkesir Üniversitesi'ndeki çeşitli fakültelerde, PKK terör örgütüne üye kazandırılması yönünde çalışma yapıldığı istihbaratı üzerine, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bu çalışmaya katıldığı ileri sürülen, kimlik ve adres bilgileri belirlenen üniversite öğrencilerinden 21'i önceki gece polis tarafından gözaltına alındı. TEM Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüphelilerden 11'i serbest bırakıldı. 2'si kız toplam 10 üniversite öğrencisi bugün saat 14.30'da otobüsle adliyeye sevk edildi.

Öğrencilerin yakınları ve arkadaşları adliyeye gelerek gözaltındaki öğrencilere destek vermek istedi. Çevik kuvvet ve TEM Şube Müdürlüğü ekipleri de bölgede olası istenmeyen durumlara karşın önlem aldı. Öğrencilerin yargılanması ve olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BİLGİSAYARDA PLANLAR

Operasyonlar sırasında şüphelilerin kaldığı evlerde yapılan aramalarda, terör örgütü PKK'nın elebaşına ait çok sayıda resim, dergi, broşür ve benzeri örgütsel döküman ile 1 dizüstü bilgisayar ele geçirildiği, bilgisayarda terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki yapılanmasında önde gelen isimlerinden birine ait planların belirlendiği ileri sürüldü.

Günün Önemli Haberleri