Üniversitede eşcinsel kulübü
Abone olÜniversitedeki gay-lezbiyen kulübü resmiyet kazandı. Hem de Türkiye'de...
İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu , LGBT (Lezbiyen Gay Biseksüel Transseksüel- Travesti) kulübü, üniversite sınırlarında resmiyet kazandı.
Bilgi Gökkuşağı LGBT adıyla bir ay önce kurulan kulüp, üniversite yönetimine takılmadan faaliyetlerine başladı. "Bir grup çirkin ördek yavrusu kuğuya dönüşmek ve başka çirkin ördek yavrularını da bulup kuğuya dönüştürmek için bir araya geldik" diyen 15 öğrenci, kampus içinde çeşitli etkinlikler düzenlemek için kolları sıvadı.
LGBT temalı film gösterimleri, söyleşiler, sempozyumlar, sorunlara dikkat çekmeyi planlayan paneller, okulun psikolojik adnışmanlık biriminin de desteğiyle gerçekleştirilecek. Bireylerin kimliklerini açıklama, kendileriyle barışma süreçlerine destek olmak amacıyla hazırlanan broşürler okul içinde dağıtılacak.
KAPILAR HERKESE AÇIK
Kulübün kapıları, homofobik (eşcinsellik korkusu) olmayan tüm Bilgi Üniversitesi öğrencilerine açık. Aralarında heteroseksüellerin de bulunduğu kulüp, faaliyetlerini hem Dolapdere hem de Kuştepe'deki kampuste sürdürecek. Üniversitenin, LGBT bireyler için nasıl daha üretken ve sorunsuz bir biçime dönüştürebileceği üzerinde de durulacak.
YALNIZ DEĞİLSİNİZ!
Üye sayısını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü son sınıf öğrencisi olan 23 yaşındaki Özgül Herdem, "Yalnız olduğumuzu düşünerek yola çıktığımızda fark ettik ki aslında okulda çok kişiymişiz. Amacımız 'Yalnız değilsiniz!' diyerek üye sayımızı artırmak. Böyle bir çalışma ihtiyacımız vardı. Heteroseksüel varsayıldığımız bir yapıda, kimliklerimizle barışık bir biçimde yaşamak çok güç. Kimseye terapi yapmaya niyetimiz yok. Sadece homofobik yaklaşımları kırmak istiyoruz. Kadın eşcinsellerin daha fazla görünür olması kişisel nihai amacım" diye konuşuyor.
Sinema-TV Bölümü son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Aykan Safoğlu ise Türkiye'de bir üniversitede cinsel yönelim farkındalığı olan ilk yasal kulüp olduklarının altını çiziyor ve ekliyor: "Yıllarca açıklık ya da idari sorunlar nedeniyle bir LGBT kulübü üniversite bünyesinde kurulmamıştı. Şartlar hepimizin çabalarıyla iyileştirildi. Bir ilki başardığımız için kendimizle duyuyoruz. Darısı, başka üniversitelerdeki arkadaşlarımızın başına. Birbirimizden güç alarak bir araya geldik.Biz varız, buradayız ama hâlâ nasıl varlıklar olduğumuzu bilmiyorlar. Üniversiteden mezun olduğumda bizden sonrakilere miras kalan bir çalışma olsun istiyorum. Faaliyetler bizden sonra da devam etmeli."
'BİZİMKİSİ YÖNELİM'
Eşcinselliğin heves ya da merak olmadığını vurgulayan Aykan, sözlerini şöyle bitiriyor: "Bizimkisi cinsel tercih değil, yönelimdir. Hep 'cinsel tercih' diye yanlış bir anlatım kullanılıyor. Kimse isteyerek ya da merak ettiği için eşcinselliği tercih etmez. Arada çok büyük fark var."
Pervin METİN /SABAH