Üniversite mezunu işçilerden Erdoğan'a çağrı!

Abone ol

Mahalli idarelerde çalışan üniversite mezunu işçiler, yıllardır haksızlığa uğradıklarını belirterek, seslerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmaya çalışıyor.

Belediyelerdeki sözleşmeli personelin memur kadrosu alma noktasına geldiklerini dikkat çeken mahalli idarelerdeki üniversite mezunu işçiler, kendilerine de aynı haktan yararlanma hakkı verilmesi için kanuni düzenleme yapılmasını istiyor.

BİZLERİN SESİNİ KİM DUYACAK?

Bir sosyal paylaşım sitesinde bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışan grup adına açıklama yapan basın sözcüsü Müslüm Çiftçi, "Bizler çok daha mağduruz, niçin bizleri kimse duymuyor, görmüyor?" dedi. Çiftçi yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: "5393 sayılı belediyelerdeki sözleşmeli personelin eşitsizlik karşısındaki tavrı takdir edilecek bir tavır ve mücadeledir. Sonunda Sayın Başbakan'ın talimatı üzerine kadrolarına kavuşacaklar. Onlar adına çok sevindirici bir olay. Buna karşılık, aynı kurumlarda çalışan üniversite mezunu işçiler açısından olaya hiç bakılmıyor. Oysa üniversite mezunu işçilerin memur olma talebi, sözleşmeli personelin talebinden bağımsız değerlendirilemez. Sözleşmeli arkadaşlarımızın sesini Sayın Başbakanımız duydu, bizlerin sesini kim duyacak? Bir yıldan fazla süredir Ankara'da tüm ilgili bakan, müsteşar, milletvekilleri ve memur sendikalarıyla görüşmeler yaptık. Hepsi bizleri haklı buldu. Sayın Başbakanımızın da bizlerin sesini duyacağına inanıyoruz."

BU EŞİTSİZLİKTİR

Müslüm Çiftçi, 5620 sayılı Kanunun uygulanması nedeniyle, benzer nitelikteki geçici işçilerin bazılarının sözleşmeli personel statüsüne geçirildiğini, bazılarının ise işçi olarak bırakıldığını belirterek, şunları kaydetti: "Belediyelerdeki sözleşmeli arkadaşlarımız bugün memur kadrosu alma noktasına gelmişlerdir. Kendileri adına çok seviniyoruz. İşçi kadrosu uygun görülen bizlerin sesini neden kimse duymuyor. Aynı haktan yararlanmamız gerekir. Çünkü bizler, aynı zamanda, benzer kişilere, aynı hukuki uygulamaların yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu eşitsizliktir."

ÇAYKUR'DAKİ GİBİ YASAL DÜZENLEME

Mahalli idarelerdeki sözleşmeli personelin beklenti ve taleplerine verilen olumlu cevap gibi aynı kurumda çalışan üniversite mezunu daimi işçilere de verilmesi gerektiğini belirten Çiftçi, açıklamasında şunları dile getirdi: "Diplomalarımızın çalıştığımız kurumlarda işçi olarak hiçbir hükmünün olmaması bizleri üzmektedir. Bu durumda birçok haktan mahrumuz. Sözleşmeli personelle tüm vasıflarımız aynı olmasına rağmen göz ardı ediliyoruz. Tayin hakkımız yok, görevde yükselme şansı sıfır. Sırf bu yüzden ailesinden ayrı yaşayan arkadaşlarımız var. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın, ülkemizin siyasetçilerinin de hak ve hukuk dağıtırken aynı şartlarda olanlara farklı davranmak gibi bir tavır içerisinde olmayacaklarına inanıyor ve sesimizi duymalarını bekliyoruz. Sözleşmeli arkadaşlarımız gibi bizler de devlet memurluğu kadrolarına geçirilmeyi bekliyoruz. Mevcut kadromuz var zaten. Tek yapılması gereken Çaykur'daki gibi bir yasal düzenlemedir."

CİHAN

Günün Önemli Haberleri