Unakıtandan Telekom açıklaması

Abone ol

Unakıtan, Telekom'un özelleştirilmesinden gelecek paranın, önlem paketiyle ilgisi olmadığını açıkladı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Telekom'un özelleştirilmesinden gelecek paranın, 3.8 milyar YTL'lik önlem paketi ile ilgisinin olmadığını bildirdi.

Bilkent Üniversitesi tarafından, Ankara Bilkent Oteli Konferans Salonunda düzenlenen ''İktisadi Yönetimde Güncel Konular'' konferansına katılan Unakıtan, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Türk Telekom'dan gelecek para önlem paketi için mi kullanılacak? şeklindeki sorusu üzerine Unakıtan, Türk Telekom'dan gelecek paranın 3.8 milyar YTL'lik önlem paketi ile ilgisinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

''O, Hazinenin bir hissesi olduğu için Hazinenin hesaplarına geçiyor. Ondan dolayı da bütçenin hesaplarına geçiyor. Bu hemen alınacak ve kullanılacak anlamında asla değil. 3.8 milyar YTL'lik önlemi biz kendi bütçemiz içinden alıyoruz.''

Bir gazetecinin, İmar Bankası mudilerine (bonozedelere) ödemeleri bütçenin hangi kaleminden yapmayı düşünüyorsunuz?şeklindeki sorusu üzerine de Unakıtan, ''ben şu anda öyle bir şeye imza atmadım'' dedi.

Türk Telekom özelleştirmesinden gelecek 4.3 milyar doların ne zaman bozdurulacağının sorulması üzerine Bakan Unakıtan, söz konusu paranın bütçe hesaplarına geçeceğine, na zaman bozdurulacağına ise Hazinenin karar vereceğini söyledi.

Unakıtan, ''biz ödenek bazında takip ederiz. Ne zaman bozdurulacağını Hazine bilir'' dedi. Bakan Unakıtan, konu ile ilgili bir soru üzerine Mart ayı bütçe sonuçlarının iyi gelmesini beklediklerini bildirdi.

Günün Önemli Haberleri