Ümraniyede çocuk meclisi

Abone ol

Ümraniye Kent Konseyi Çocuk Meclisi, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda üye ve başkanlık seçimi vardı.

Sekreteryası Ümraniye Belediyesi Kent Konseyi ve Yerel Gündem 21 birimi tarafından yapılan Ümraniye Kent Konseyi Çocuk Meclisi, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda meclisi başkanı ve alt komisyon başkan ve üye seçimleri yapıldı.

Sekreteryası Ümraniye Belediyesi Kent Konseyi ve Yerel Gündem 21 birimince yapılan Ümraniye Kent Konseyi Çocuk Meclisi, toplanarak ilk oturumunu gerçekleştirdi. Çocukların yerel yönetimlere fikirleri ve projeleri ile katkıda bulunmasını amaçlayan Çocuk Meclisi’nin bu ilk toplantısına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ümraniye Belediyesi Meclis Başkan Vekili Emin Kayaduman, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Kent Konseyi Koordinatörü Abdulhakim Beki, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Oturumun açılmasının ardından bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Çocuk Meclisi’nin çocukların fikir dünyalarından ve enerjilerinden büyük faydalar alınacağını söyledi. İlyas Tekin, katkılarından dolayı Ümraniye Belediyesi’ne ve Başkan Can’a teşekkür etti. Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çocuk Meclisi’nin kurulması ve ilk toplantısının yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. ‘Yönetimlerin şeffaflaşması ve halkla bütünleşmesinin çok önemli olduğunu belirten Başkan Can, ‘Çocuk Meclisi ile de yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı bu tür yapılanmalarla geleceğe hazırlıyoruz’ dedi. Başkan Can, Ümraniye Belediyesi’nin çocuk ve gençler konusunda çok hassas olduğunu vurgulayarak, bu konuda önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Çocuk Meclisi başkanlığına en çok oyu alan Burak Uslu isimli öğrenci seçildi. Başkanlık seçiminin ardından bazı alt komisyonlar belirlenerek, bu komisyonlarda görev alacak isimler seçildi. Belirlenen komisyonlar ise şöyle:

Temizlik Komisyonu, Park Bahçeler Komisyonu, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu, Engelliler Komisyonu, Sokak Çocukları Araştırma Komisyonu, Spor Komisyonu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Komisyonu, Bilim ve Teknoloji Komisyonu, Sağlık ve İlkyardım Komisyonu, Eğitim Komisyonu

Günün Önemli Haberleri