Ümit Özdağ'dan stratejik bir kitap: Türk'ün Vatanla İmtihanı
Abone olTürkiye’de terör ve istihbarat gibi konularda çalışan tek akademisyen olma özelliğini uzun süre elinde tutan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yeni kitabı ‘Türk'ün Vatanla İmtihanı’ çıktı.
Türkiye’de terör ve istihbarat gibi konularda çalışan
tek akademisyen olma özelliğini uzun süre elinde tutan Prof. Dr.
Ümit Özdağ’ın yeni kitabı ‘Türk'ün Vatanla İmtihanı’
çıktı.
Destek Yayınları’ndan çıkan ‘Türk'ün Vatanla İmtihanı’ kitabında Özdağ, akademisyen kimliği yanında, yaptığı araştırmalardan ve siyasetçi yönünden de faydalanarak, okura yeni ufuklar açıyor. Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu merkezli olmak üzere küresel sorunlara ilişkin değerlendirme ve ilginç verilerin yer aldığı kitap, en güncel konu olan ‘Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi’ tartışmalarına da farklı bir bakış açısı getiriyor.
Başkanlık sisteminin ‘Türk Tipi’ olup olmadığını ve ‘Milliyetçiler’ tarafından nasıl algılandığına ilişkin görüşlere yer veren Özdağ, “hayır” cephesinde yer almasına ilişkin de önemli tezler getiriyor.
‘Arap Baharı’ ile başlayan ve Ortadoğu’da ülkeleri parçalanma sürecine götüren gelişmeleri detaylı mercek altına alan Özdağ, ‘Türk'ün Vatanla İmtihanı’ kitabında Türkiye kamuoyunun belki de ilk kez duyacağı, göreceği bilgi ve haritalara yer veriyor. Irak’ın üç parçaya, Suriye’nin de dört parçaya bölünmesine ilişkin, çok önceden hazırlanan planları detaylarıyla mercek altına alan Özdağ, Türkiye’nin son dönemde en önemli meselesi haline gelen FETÖ, Suriye, Kıbrıs ve IŞİD gibi konuları da farklı bir bakış açısıyla aydınlatıyor.
FETÖ’nün ülke içi yapılanmasına ve terörle mücadele için alınması gereken önlemlere kitabında yer veren Özdağ, Suriye’de yaşanan iç savaşın Türkiye’ye etkilerini detaylarıyla inceliyor ve geleceğe dönük bir perspektif çiziyor. Kıbrıs ve Ege Adaları konularında diplomasinin bir adım önüne geçen tespitlerin yer aldığı kitapta, Özdağ’ın uzmanlık konusu olan terör ve istihbarat başlıkları altında önemli bilgiler var. Türkiye’nin yıllardır çözüm üretmeye çalıştığı PKK terörünün yanına şimdi de ‘devletsi’ bir yapı ile IŞİD’in gelmesi ile karşı karşıya kalınan durumun fotoğrafını çeken Özdağ, bir adım ötesine de götürerek, mücadele yoları üzerine tezler savunuyor.
Özdağ’ın kitabındaki önemli bir başlığı ise ‘üniter devlet ve federasyon’ konusu oluşturuyor. “Üniter devlet niçin gerekli?” olduğu sorusuna yanıt arayan Özdağ, federasyonların ise küresel ve bölgesel incelemesini yapıyor.
Yeniden yapılandırılan TSK’ya ilişkin tezler ise kitabın bir başka bölümünün konusunu oluşturuyor.
Destek Yayınları/Güncel/200 syf./15 TL