Uluslararası eroin trafiği

Abone ol

Türkmenistan'da Gaziantep plakalı iki tırda 22 kilo eroin ele geçirildi. Her iki ülkenin polis teşkilatı harekete geçti.

Türkmenistan'da Gaziantep plakalı 2 tırda ele geçirilen 22 kilo 824 gram eroinle ilgili Gaziantep, Kilis, Hatay ve İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ''Köprü 27'' adıyla yürüttüğü operasyon kapsamında, uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç örgütü üyelerinin kimliklerini belirledi.

Ekipler, İran'a gitmek üzere Gaziantep'ten yola çıkan ve suç örgütüne ait olduğu belirlenen 2 tırı takibe aldı. Bu tırların, İran'da uyuşturucu yükledikten sonra Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'a ulaştıkları tespit edildi.

Alınan istihbarat bilgileri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı aracılığıyla Türkmenistan polisine bildirildi.

Türkmenistan polisi, Başkent Aşkabat'ta Sadık K'nin kullandığı 27 E 3770 çekici ve 27 E 3772 plakalı dorseyi bulup arama yaptı. Aramada, tırın akaryakıt deposunda özel yapılmış bölmede 9 gram eroin ele geçirdi.

Gözaltına alınan sürücü Sadık K'nin yapılan sorgusunda, yüklü miktarda eroini operasyondan 2 saat önce boşalttığı belirlendi.

Operasyonu genişleten Türkmenistan polisi, ikinci tırı 19 Temmuz 2008'de Aşkabat'ta bir garajda buldu. 79 AZ 934 plakalı çekici ile 27 UF 771 plakalı dorsede yapılan aramada, yakıt deposuna yapılan gizli bölmede 22 kilo 815 gram eroin ele geçirdi.

Uyuşturucuyla ilgili olarak tır sürücüsü Mehmet K. gözaltına alındı.

Aşkabat'ta mahkemeye çıkarılan tır sürücüleri Mehmet K. ve Sadık K'nin tutuklandığı öğrenildi.

Türkmenistan polisinin verdiği bilgiler ışığında harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili Gaziantep, İstanbul, Hatay ve Kilis'te düzenledikleri operasyonlarda Ayhan Ö, Cengiz K, Arif Y. ve Bekir K'yi gözaltına aldı.

Ayhan Ö, Cengiz K. ve Arif Y, Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Kilis'te yakalanan Bekir K. ise Kilis Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Günün Önemli Haberleri