Uludağ Üniversitesi çıtayı yükseltiyor

Abone ol

Rektör Mete Cengiz: 15 milyonluk finansal destekle 233 bilimsel projeyi destekledik; yurtdışına 28 bilim adamı gönderdik.

Uludağ Üniversitesi, eğitim alanında yapılan bilimsel yatırımlarla çıtasını yükseltiyor. Uluslararası eğitim programlarına katılarak üniversite öğrencilerine yurt dışı tecrübesi sağladıklarını belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, üniversite-sanayi iş birliğiyle ülke ekonomisine akademik bakış açısı kazandırdıklarını söyledi.

Öğrenci sayısı bakımından Türkiye'nin 10. üniversitesi olan Uludağ Ünivesitesi, her geçen eğitim ve öğretim döneminde vizyonunu genişletiyor. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nin 2009 - 2010 Yılları arasında 15 milyon TL finansal destek sağlayarak toplam 233 adet projeyi desteklediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, ilk kez uygulanmaya başlanan yurt dışı araştırma projeleri ile 28 bilim insanının yurt dışına gönderildiğini vurguladı.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİ ARTIYOR

Üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek için 2010 yılında 43 Santez projesine katıldıklarını kaydeden Cengiz, Fen Bilimleri Enstitüsü'nden 11 doktora öğrencisinin YÖK kanalı ile yurt dışına gönderildiğini dile getirdi.

2008'den bugüne ERASMUS kanalı ile 56 öğretim üyesi ve 779 öğrencinin yurt dışına gönderildiğini belirten Cengiz, "Yine bu programdan faydalanarak üniversitemizde eğitim vermek üzere 28 öğretim görevlisi ve 73 öğrenci belirli dönemlerde üniversitemizde konuk edilmişlerdir.

KOSGEB ile gerçekleştirilen 'genç girişimci yetiştirme programı', Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte başlatılan 'üniversite-polis iş birliği geliştirme programı', Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile yürütülen tanıtım ve paylaşım toplantıları bunların en güzel örnekleridir.

Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulan 'Merkezi Laboratuvar Yapılandırma Projesi' USİGEM'in katkıları ile hazırlanmıştır. Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurduğumuz Proje Yönetim Merkezi; çağrılarının duyurulması, sözleşmelerin
hazırlanması, projelerin gerçekleştirilip sonuç raporlarının yazımına kadarki her aşamada destek sağlamakta ve tüm birimlerimize seminerler ile bilgi vermektedir.

Yıl sonuna kadar kabul edilen AB, DPT, Tübitak, Santez proje sayımızın 70-80 kadar olacağını ümit ediyoruz. En son olarak bir COST projemizin kabul edildiğini büyük bir mutlulukla öğrendik" dedi.

BÖLÜMLERİN SAYILARI ARTIYOR

İnşaatı süren konservatuarın 2012 yılında tamamlanacağını kaydeden Cengiz, Fen-Edebiyat Fakültesi Fen bölümlerinin inşaatına 2011 yılında başlanacağını vurguladı.

2011 yılında Otomotiv Mühendisliği bölüm binasını hizmete açacaklarını söyleyen Cengiz, şunları söyledi:

"Veteriner Fakültemizin eski binasının deprem güçlendirme çalışmaları bitirilmek üzeredir. İnegöl İşletme Fakültesi'nin projeleri hazırlanmıştır ve bu yıl içerisinde ihaleye çıkarılacaktır. Orhaneli MYO için Şe-Tat Madencilik tarafından yeni bir bina yapımına başlanmıştır. 2012 eğitim yılına yeni binamızda başlamak istiyoruz. Büyükorhan MYO binalarımızın da eksikliklerini kısa sürede tamamlamayı umut ediyoruz.

Üniversitemiz misafirhane kapasitesinin düşük olması sebebiyle üniversitemize devredilecek Jandarma Karakol binasının misafirhaneye dönüştürülme projesi tamamlanmıştır. Bilgisayar Mühendisliği bölümü için projelerimiz tamamlanmıştır. Diş Hekimliği Fakültesi için bina tasarım ve donanım temini çalışmalarımız ile Gemlik'te Necati Kurtuluş Denizcilik Yüksek Okulunu açma çalışmalarımız devam etmektedir."

Günün Önemli Haberleri