Ülkücü müteahhite ihale yağıyor!

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay'a göre AK Parti ülkücüleri abluka altına almak için her yolu mübah görüyor...

Ülkücü müteahhite ihale yağıyor...

Bu sözün sahibi MHP karşıtı bir isim değil! Tam aksine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye en yakın isimlerden Tunca Toskay.

Akşam Gazetesi'nden Çiğdem Toker'e konuşan Toskay, iktidarın ülkücü tabanı abluka alma gayreti içinde olduğunu iddia ediyor.

Toker'in yazısı şöyle:

- MHP'nin 12 Haziran genel seçimlerinde alacağı sonuç, AKP açısından stratejik önem taşıyor. Güçlü işareti, bütçe kapanış konuşmasında Başbakan Tayyip Erdoğan verdi. Milliyetçi söylemlerin dozu, seçim süresince yoğunlaşacak.

Bu tercih, MHP'nin kuvvetli bir iktidar alternatifi olmasından mı kaynaklanıyor?
Kısa vadede hayır.

Ama orta vadede MHP; taşıya geldiği siyasi misyonu dolayısıyla; kurucu felsefesi tartışmaya açılan kapsamlı anayasa değişikliğinin önündeki en güçlü engel.
Artık yüksek sesle konuşulan senaryoya göre, iki partili bir Meclis kurgusunda MHP'nin baraj altına inmesi, bunun için de oylarının erimesi gerekiyor!

'Kürt açılımı'nda tedavüle giren yeni slogan ve kavramların yerini, keskin bir virajla milliyetçi söyleme bırakması; işte böyle analiz ediliyor.
Bu kurgu, MHP'de nasıl yankı buluyor?

Seçim sloganını 'Ses ver' diye belirleyen MHP'de, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye en yakın isimlerden; Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay'la bu konuyu görüştük.
'Kürt açılımı' dolayısıyla, AKP'nin Orta Anadolu'da oy kaybına uğrayacağı kaygısı taşıdığı görüşünü paylaşan Toskay, öğretim üyesi bir arkadaşının güncel bir araştırmasına atıfta bulundu: 18-25 yaş grubuna yöneltilen 'Kendinizi nasıl tanımlarsınız' sorusuna verilen yanıtın, yüzde 85 oranıyla 'milliyetçi' olduğu bilgisini paylaştı.
Toskay, bu gruptaki seçmen sayısının 10 milyona yakın olduğunu vurguluyor...
 

BAŞBAKAN'I RAHAT BIRAKMAYACAĞIZ
AKP'nin 'milliyetçi söylem'le oylarını arttırma hesabına partinin bakışını şöyle aktarıyor:
'Siyasi rekabet içinde bu tür durumlar olabilir. Bir parti, bir başka partinin enstrümanlarını kullanabilir. Ama bilsinler ki biz, Sayın Başbakan'ı çok rahat bırakmayacağız. Milliyetçiliğinin ne kadar samimi olduğunu, ona Habur'daki girişler sırasında 'çok umut verici gelişme' deyişinden başlayarak çeşitli açıklamalarıyla meydanlarda hatırlatacağız.'

Başbakan'ın 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak' dediği bütçe kapanış konuşmasını daha önce Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in yapacağının duyurulduğunu da anımsatıyor Toskay:

'Demokratik Toplum Kongresi'nin o kararlarına karşı günlerce hiçbir açıklama yapmadı. 10 gün bekledi. Bütçe kapanış konuşmasında tek bayrak tek millet dedi. İşte o arada ne olduğu önemlidir' dedi.
 

ÜLKÜCÜLERE İHALE VE DAVA VERİYORLAR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay'ın şu tespiti ise dikkate değer:

'Partimize dönük kuşatma, milliyetçi söylemle sınırlı değil. İktidar, camiaya iş de dağıtıyor. Bazı ülkücü avukatlara büyük davalar, müteahhitlere de ihale verildiğini biliyoruz. Arkadaşlarımız hepsini takip ediyor.'

AKP'ye küresel güçlerce biçilen misyonun tamamlanması için, yapılacak anayasa değişikliğinde 'ilk üç maddeye dokunmalarının zorunlu olduğunu' söylüyor Toskay.
Anayasa Mahkemesi'ndeki yeminden 'Türk evlatları' ifadesinin çıkarılmasının bu adımların ilk somut örneği olduğunu da ekliyor.

MHP, barajın altına düşme kaygısı taşımıyor.
Toskay'ın masasının üzerinde MHP'nin milletvekili çıkaramadığı illerin listesiyle bir takvim çizelgesi duruyor. Önümüzdeki günlerde bu illere gidilecek. Toskay, Uşak ve Burdur'a gideceğini belirtip 'Sokakta insanları dinlememiz lazım' diyor.
Öyle görünüyor ki, sokaklar, bu seçimde daha önce hiç olmadığı kadar kritik önemde.
AKP'nin milliyetçi söyleminin ödünç alınması da bunun işareti değil mi.

Günün Önemli Haberleri