Uğur Işılak uyudu Meclis'ten olay fotoğraf
Abone olAK Parti Milletvetili Uğur Işılak, terör saldırılarını tartışmak üzere toplanan Meclis Genel Kurulu'nda uyuyakaldı.
AK Parti Milletvetili Uğur Işılak, yaşanan terör olaylarının ardından olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'nda uyuyakaldı.
IŞILAK UYKUYA YENİK Mİ DÜŞTÜ?
Hürriyet'in haberine göre, Genel Kurul’a daha önce yemin töreni ve Meclis Başkanı seçimi için gelen; bugünkü toplantı 'Meclis'e üçüncü gelişi' olan Işılak, salonda uyuyakaldı.
İŞTE IŞILAK'IN MECLİS'TE UYUYAKALDIĞI O FOTOĞRAFI:
UYANDIKTAN SONRA İLK AÇIKLAMA
Işılak "Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle 5 gündür 2-3 saat uykuyla duruyorum. Dolayısıyla bu yorgunlukla 10-15 saniye bir kestirme oldu. Özellikle şunu söylemek isterim ki yaşadığımız şu son bir haftalık süreçte bir horul horul uyuyanlar var bir de harıl harıl çalışanlar var. Ben de bu sorunları çözmek için o harıl harıl çalışanlardan biriyim. Böyle olunca bazen mecliste, bazen okulda bazen misafirlikte böyle kestirmeler olabilir. Bunu çok abartmamak lazım. Suiistimal etmemek lazım" dedi.
TWITTER'DAN MESAJ
Işılak gelişmeler üzerine Twitter'den yazdığı mesajda "Vatanseverin uykusu, hainin uyanıklığından evladır" dedi.
"MECLİS'E UYUMAYA GİTMİYORUM"
Işılak'ın uyuyakaldığının görüldüğü fotoğrafı sosyal medyada bir anda yayılırken, özellikle Twittter'da, Işılak'ın 6 Haziran 2015'te Türkiye Gazetesi'ne verdiği röportajda "Meclis'te ne yapacaksınız? Kişisel projeleriniz var mı?" sorusuna "Meclis'e uyumaya gitmiyorum." dediği röportaj da paylaşılmaya başlandı.
İşte Işılak'ın o röportajından çarpıcı satırlar:
Meclis'e uyumaya gitmiyorum.Belli hayallerle gidiyorum. Sanat adamının sanatsal endişeleri vardır tabii ki. Tasavvur olarak da sanatsal ve medeniyet tasavvuru olabilir. Bunları gerçekleştirmek için gidiyoruz. Bir sanatkâr duyarlılığıyla inşallah bütün sanatçıların taleplerini en üste iletmek vazifem olacak. Sadece iletmekle kalmayıp makul projelerin gerçekleşmesine vesile olacak nitelikte çalışmalar yapmak üzere oraya gidiyoruz. Asıl hedef, yeni bir medeniyet ve sanat algısını oluşturmak. Son 50 yıl içerisinde kültürel, tarihî, geleneksel yapımızı taşıyan sanat eserlerine çok fazla rastlamak mümkün değil. Yurt dışında dizilerimiz izleniyor. Dilimizi öğrenenler oluyor bu vesileyle. Bunlar bizi mutlu ediyor ancak üzen tarafı da var. Kültürümüz ve tarihimiz yanlış yansıyabiliyor. Dizi ve sinema sektöründe, müzik ve tiyatro alanında çok şeyler yapabilmemiz lazım. En azından nitelikli ve derdi olan insanlara yol açmak lazım. İnşallah göreve geldikten sonra bu kapıları aralamak için var olacağız.
Birçok sanatçı hedeflerini açıklar ama işin içine bürokrasi vs. girince işler aksıyor. Sizin açınızdan bakınca durum nasıl?
Cumhurbaşkanımız başkan olunca o engeller kalmayacak. (gülüyor) Herkes bu durumdan şikâyetçi. Bu da sistemin iflas ettiğinin bir göstergesi. Başkanlık bunun için gerekli. Bir kültürel ve sanatsal reformu gerçekleştirmek için bile başkanlık sistemi şart. Bazen bürokratlar yetkilerinden dolayı kendilerini ilah gibi görür ve her şeyi erteler. Aslında birçok engeli ortadan kaldırmak içindir başkanlık sistemi.
Peki başkanlık sistemi olmazsa?
Eski sistemle devam edeceğiz fakat asıl olan başkanlık sisteminin gelmesi ve bürokratik engellerin ortadan kalkmasıdır. Sonrasında Allah'ın izniyle her şey yoluna girer. Türkiye 3 yılda katedeceği mesafeyi 3 ayda kateder.
“Yapmaya çalışacağım mı” diyorsunuz yoksa yapamazsam bırakırım mı? Meydan okuma var mı?
Hayır. Siyasete hizmet için girdim. Belki bir dönem yapacağım, belki projelerden dolayı bir dönem daha isteyeceğiz bilmiyorum. Siyasette çok önemli kısım şudur; kendin için değil başkaları için var olmak. Yıllardan beri “siyaset eşittir ihale” derler, “komisyon” derler. Eğer gerçekten bu niyetle giriyorsanız Allah belanızı vermiş demektir. Niyeti hayrolanın akıbeti hayrolur. O zaman Allah bütün engelleri ortadan kaldırır. Yeter ki millet için, Allah için yap yapacağını. “Kaldır nefsini, aradan yardım etsin Yaradan!”