Uğur Dündarın tepesini attıran soru

Abone ol

Hakkında çıkan haberlere öfkeliydi Uğur Dündar... Canlı yayında isyan etti! İsyanı da savcılaraydı... Neden mi?

GAZETECİLER.COM
Dün bazı gazetelerde önce tutuklanan ve bu akşam da avukatının itirazı üzerine tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in Ergenekon savcıları tarafından alınan ifadesi yayımlandı.
Haberde yer alan iddialara göre de Uğur Dündar ile Albay Çiçek arasında bağlantı kurulmaya çalışılmış.
Uğur Dündar'ın, Albay Çiçek'i tanıyıp tanımadığı ve talimat alıp almadığı sorulmuş...
İşte bu haber üzerine Uğur Dündar epey dertlenmiş...
Bugünkü anahaber bülteninde kendisi hakkında çıkan iddiaları yanıtladı.
Bir savcının kendisi hakkında böyle bir soru sorabileceğine inanmak istemediğini belirten Dündar, Albay Çiçek'i tanımadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

ADETA ÖLÜMLE DANS ETTİM

"Albay Çiçek'i hayatımda göremedim, telefonla da hiç birşey konuşmadım. Sadece onu değil, avukatını da tanımam, onunla da hi konuşmadım. Ayrıca, meslek hayatımda hiç bir güçten talimat alarak haber yapmadım. Benim emrinde olduğum tek güç var o da halkın gerçekleri öğrenme hakkı... Halkın gerçekleri öğrenebilmesi için karşıma çıkarılan hiç bir güçten ve engelden yılmam. Gerekirse hayatımı bile verebilirim... Nitekim 40 yıllık meslek hayatımda terör örgütleriyle, çetelerle, mafyalarla, hırsız ve uğursuzlarla uğraştığım için bir çok tehdit aldım ve adeta ölümle dans ettim!

BU ORDU DÜŞMAN ORDUSU MU?

Kaldi ki, ben gazeteciyim... İşim gereği herkesle görüşebilirim... Bu görüşmeler sadece ve sadece haber amaçlı ve yasalara saygılı biçimde olur! Evet... Türk ordusunun bir albayıyla haber amaçlı görüşmekten neden çekineyim! Bu ordu düşman ordusu mu? Bu ordu ülkemizi işgal edenleri yani düşmanlarımızı denize dökmüş, bu uğurda yüzbinlerce şehit vermiş kahraman bir ordudur!

GAZETECİLERİN NE HABER YAPACAĞINA SAVCILAR KARAR VEREMEZ

Kaldi ki her kurumda suç işleyenler çıkabilir. Suçun karşılığını mahkemeler değerlendirir ve mahkeme suçlu ilan edinceye kadar herkes suçsuzdur! Demokratik hukuk devletlerinde gazetecilerin kimlerle görüşeceğine ve ne tür haberler yapacağına savcılar değil, evrensel meslek ilkeleri doğrultusunda gazeteciler karar verir! Bunun aksinin geçerli olduğu rejimin adı demokrasi olmaz!

Ben bu sabah hem İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin hem de Başsavcı vekili Sayın Turan Çolakkadı ile görüştüm her ikisi de benimle aynı görüşte olduklarını söylediler."

İŞTE UĞUR DÜNDAR'IN ÖFKELENDİĞİ ANLAR

Günün Önemli Haberleri