Uğur Dündar hayat kurtardı

Abone ol

Uğur dündar bir rehine krizinde hayat kurtardı. olaya profeyonelce yaklaşan Dündar bakın neler yaptı?

Ümraniye’de karısının kendisini kardeşiyle aldattığını düşünerek, 3 yaşındaki oğluyla kendini odaya kilitleyen baba, 22 saatlik eylemini sona erdirdi. Baba O.Ç.'yi olay yerine gelen gazeteci Uğur Dündar ikna etti.

Yeni Çamlıca Mahallesi'nde oturan O.Ç (27) dün gece eşi ve 3 yaşındaki oğlu Toprak Ç'nin evden ayrılmasını engelledi. Ancak, eşi komşuları tarafından gece evden çıkarılan O.Ç, oğlunun çıkarılmasına izin vermedi.

Olayın polise bildirilmesinden sonra direnmesini sürdüren O.Ç ikinci kattaki eve polisin girmesi üzerine kendini oğluyla odaya kapattı ve kimsenin yaklaşmamasını istedi. Odanın penceresini kontraplak ile kapatan, oda kapısının arkasına eşya yığan O.Ç, odaya girilmesi halinde intihar edeceğini söyledi.

O.Ç, zaman zaman pencereden seslenerek, "Çıkarsam beni yaşatmazlar, öldürürler. 1-2 gün sonra çocuğu bırakacağım. Kendimi de öldüreceğim" diye konuştu. Bu arada, olay yerine getirilen bir psikologun da O.Ç'yi ikna edemediği öğrenildi. Polis, O.Ç'nin direnmesini sona erdirmemesi üzerine bina çevresinde önlem aldı. Olay yerinde de bir ambulans bekletildi.

Sabah erken saatlerde olay yerine gelen gazeteci Uğur Dündar, O.Ç'yi ikna etmeye çalıştı. Dündar'ın çabaları bir süre sonra sonuç verdi. 22 saat boyunca küçük çocuğunu rehin tutan baba O.Ç, pencereye çıkarak, teslim olacağını söyledi.

Bunun üzerine içeriye giren polis ekipleri, çocuğu alıp annesine teslim ederken, O.Ç, sağlık kontrolü için hastaneye, daha sonra da polis merkezine götürüldü.

Olay sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uğur Dündar, "Vatandaşlık görevimizi yaptık. İkisine de bir şey olmadan ikna ettik. Bir sorun yok" dedi.

Günün Önemli Haberleri