Ufuk Uras CHPyi madara etti

Abone ol

Ufuk Uras, Meclis'te ki performansıyla günün yıldızı oldu. CHP kalesine öyle goller attı ki Erdoğan bile alkışladı!

İNTERNETHABER

Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, TBMM’deki oturumda Kürt sorununda çözümün sürdürülebilir olması için toplumsal desteğin alınması gerektiğini söyledi. Uras, konuşması sırasında kendisine itiraz eden CHP'lilere öyle laflar etti ki AK Parti sıralarından büyük alkış topladı.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Meclis Genel Kurulu’nda hükümetin Kürt açılımına dair konuştu. Uras, Kürt sorunun, yerinin ve nedenlerinin belli olduğunu, u konunun bir asayiş sorunu olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Sorunun çözümünde, artık tarihte kalması gereken endişelerin ileri sürülemeyeceğini belirten Uras, çözüm için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

12 Eylül Anayasası’nın yerine çok daha demokratik bir Anayasa’ya ihtiyaç olduğunu söyleyen Ufuk Uras, ülkedeki çok kültürlülüğün, bir gerginlik kaynağı değil, zenginlik kaynağı olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Uras, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin yeniden ayağa kaldırılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Uras’ın konuşması için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in ek süre vermesi üzerine CHP’li vekiller tepki gösterdi. Uras, CHP’lilere “Ben 10 Kasımda, kendimi 'aç aç gecesinde' zanneden milletvekillerinden değilim” diye karşılık verdi.

İşte Meclis'te yaşanan söz düellosu;

Mehmet Ali Şahin: Sayın Uras süreniz doldu, size makul bir süre daha veriyorum. İki dakika da toparlayabilir misiniz?

(CHP sıralarından itirazlar yükseliyor. Protestolardan rahatsız olan Uras, CHP'nin bulunduğu bölüme doğru konuşuyor)

Ufuk Uras: Efendim bağırmanıza gerek yok! Bağıranlar haklı olsaydı, otobüs terminallerindeki çığırtkanlar, en haklı meslek grubu olması gerekirdi!

(Bu sözlerin ardından CHP sıralarından sesler giderek yükseliyor. Uras itirazlara rağmen konuşmasını sürdürüyor)

URAS'IN CHP'YE YÖNELİK
GÜLDÜREN ELEŞTİRİSİ
HABERİN DEVAMINDA....

[PAGE]

-Çok özür dilerim. Biz 10 Kasım gibi çok özel bir günde milletvekilliğimizi unutup, "aç aç gecesinde zanneden milletvekillerinden değiliz"...

(CHP'den itirazlar giderek yükseliyor. Bazı milletvekilleri ayağa kalkarak Şahin'den Uras'ın konuşmasını sonlandırmasını istiyor.  İşte AK Parti'den büyük alkış toplayan Uras'ın o sözleri;)

- Bu mesele de sizin itiranızın muhatabı Milli Eğitim Bakanıdır! Mantık derslerine biraz ağırlık verilse, böyle manzaralarla karşılaşmayız.

Uras'ın Milli Eğitim Bakanı'ı Nimet Çubukçu'yu işaret ederek, CHP'lilerin mantık dersleri alması gerektiğini ima eden sözleri Erdoğan'ı da güldürdü. Erdoğan, Çubukçu'ya uyararak Uras'ın konuşmasını işaret etmesi, Bakanlar Kurulu heyetini bir hayli keyiflendirdi

(Gürültülerin yükselmesine üzerine)

Herşeyle başettim sizin yalanlarınızla başedemedim. Hala yalan söylemeye devam ediyorsunuz.

Aç aç gecesi nedir?: Askeri birliklerde, kadınların soyunarak dans ettiği geceye verilen isimdir.

Günün Önemli Haberleri