UEFAdan ani doping kontrolü

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek takımlara doping testi uygulayacak.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2007-2008 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak kulüplerin başkan ve genel sekreterlerinin dikkatine gönderdiği sirkülerde, yoğun bir ''Yarışma Dışı Doping Kontrolü'' uygulaması yapılacağını duyurdu.
    
Sirkülerde, 2007-2008 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alan takımlara, yarışma dışı kontrollerin usul ve esasları ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

TEST HAVUZU
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da mücadele edeceği 2007-2008 sezonu Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alan kulüplere gönderilen sirkülerde, UEFA'ya bildirilen tüm oyuncuların test havuzuna dahil olacağı bildirildi.
    
Takımlar eleninceye kadar, bu oyuncuların test havuzunda kalmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, haftalık olmak üzere, tüm oyuncuların bulundukları yerlerin bildirilmesi sorumluluğunun kulüplere ait olduğuna dikkat çekildi. Milli takımlara davet edilen ve bu nedenle kulüp çalışmalarına katılmayan oyuncuların yer bilgilerinin ve değişikliklerinin de ayrıca UEFA'ya iletilmesi istendi.
    
10 OYUNCU TEST EDİLEBİLECEK
UEFA görevlileri, yarışma dışı kontrollerde, 10 oyuncuya kadar test daveti yapabilecek.
    
Görevliler, ani kontrole geldikleri andan itibaren, listedeki tüm oyuncuların orada olup olmadığını kontrol edecek ve eksik bulması halinde derhal rapor tutacak. Kurada çıkan oyuncu orada mevcut değilse 60 dakika içinde test yapılan yere gelmek zorunda olacak. Kurada çıkan sporcu teste katılmazsa görevli, o oyuncu veya oyuncular için UEFA Doping Paneli'ne ''Kaçırılmış Test'' raporu gönderecek.

Günün Önemli Haberleri