UEFA yeni patronunu seçti

Abone ol

Avrupa futbolunda İsveçli Lennart Johansson artık yok. Bu arada Şenes Erzik'in durumu da netleşti.

31. UEFA Olağan Genel Kurulu'nda seçimi Platini kazandı.
Dün Almanya'nın Düseldrof kentinde başlayan kongrede delegeler oylarını bugün kullandı ve Platini başkan oldu. Platini, Johansson 27 oya 23 oyla geride bırakarak seçimi kazandı.

ERZİK YÖNETİME GİRDİ

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçildi. Şenes Erzik böylece UEFA'da 16 yıldan daha fazla görev yapmış olan ve yönetimde en fazla süre görev alan tek isim olarak tarihe geçti.

Fransız futbolunun efsane ismi Michel Platini ile 1990 yılından bu yana UEFA başkanlığını yürüten Lennart Johansson'ı seçimde geride bırakarak Avrupa futbolunun yeni patronu oldu.

İspanya, İtalya, İngiltere gibi büyük futbol ülkelerinden Şampiyonlar Ligi'ne katılım sayısını 3 takımla sınırlayıp, turnuvaya küçük ülkelerden de katılımın artmasını hedefleyen Platini, 4 yıl boyunca UEFA'da başkanlık koltuğunda oturacak.

Johansson'ın eski rakibi FIFA Başkanı Blatter, seçimlerde Plattini'yi destekledi. Franz Beckenbauer ise Johansson'ı destekliyordu.

Fransız milli takımında 50'si kaptan olarak 72 kez forma giydi. Hala milli takımda en fazla gol atan oyuncu rekoru 41 golle ona ait. 51 yaşındaki Platini, 1988-92 yılları arasında Fransız milli takımın teknik direktörlüğünü yaptı.

UEFA Kongresi'nde oylamadan önce 'Platini, Futbol üründen önce oyundur, pazardan önce bir spordur, işten önce şovdur.' şeklinde konuştu. Plati seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 'Çok mutluyum, bu, harika bir maceranın başlangıcı' dedi.

Günün Önemli Haberleri