Ucuz tarife güvenli mi?

Abone ol

Uçuş fiyatları düştü ya güvenlik! Otobüs firmaları uçuş güvenliği konusunda akılları karıştırdı.

Tüm Otobüsçüler ve İşletmeciler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, havacılık sektöründeki anormal fiyat uygulamalarını hayret ve endişeyle takip ettiklerini söyledi. Yalamanoğlu, bazı özel havayolu firmalarının 9 YTL'ye kadar indirimli bilet fiyatı uygulamasına tepki gösterdi.

Havacılık sektöründeki anormal fiyat uygulamalarını hayret ve endişeyle izlediklerini belirten Yalamanoğlu, ''Elbette biz ulaşım sistemleri arasındaki entegrasyondan yanayız. Ancak, bu yapılırken öncelikle yolcuların güvenli sağlıklı ve problem yaşamadan seyahat etmelerini istiyoruz'' dedi.

Yalamanoğlu, kendi sektörlerinde dahi 9 YTL'ye yolcu taşımanın imkansız olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ''Dolayısıyla bu rakamlarla yolcu taşınırken uçağın teknik ve periyodik bakımlarından mı yoksa personelin yeterliliğinden mi taviz veriliyor bilmiyoruz.

Ayrıca, yapılan reklamların yanıltıcı olduğunu da düşünüyoruz. 9 YTL diye ilan edilen bileti bulmak kolay kolay mümkün olmayacak. Çünkü bu fiyata çok az koltuk kapasitesi verilmiş.

Bu nedenle Rekabet Kurulu'nu da göreve davet ediyoruz. Bunun dışında Ulaştırma Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü de endişe duyduğumuz konularda denetim yapmaya davet ediyoruz.''

Günün Önemli Haberleri