Ucuz ekmek izdihamı!

Abone ol

Ucuz ekmek kuyruğunda ekmeklerini yere düşüren kız hüngür hüngür ağladı.

Adana’da ekmeğe yapılan zam ardından, Büyükşehir Belediyesi fabrikalarında üretilen ucuz ekmeğin satıldığı büfeler önünde izdiham görüldü. Saatlerce beklenen ekmek sırasında, ekmek aracının gelmesiyle itiş kakış yaşanırken, sıradaki çocuk ve yaşlılar ezilme tehlikesi geçiriyor.

Adana'da fırıncılar 150 gram ekmeğin fiyatını 40 YKr'ye çıkarırken, belediye ekmek büfelerinde 200 gram ekmek 20 YKr'den satılması ilgiyi buralara yöneltti. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Belediye ekmek büfesi önünde bu sabah yine erken saatlerde ucuz ekmek kuyruğu oluştu. Uzayan kuyruktaki çok sayıda kişi, insan, evlerine ucuz ekmek götürmek için saatlerce bekledi.

Ekmek aracının gelmesiyle birlikte sırada hareketlenme oldu, satışa başlanmasıyla da ’ekmek biter’ düşüncesiyle itiş kakış ve izdiham yaşandı. İzdihamda ilköğretim okulu 5'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ayşe Duyan da ezilme tehlikesi geçirdi. Aldığı 10 ekmek elinden düşen Ayşe Duyan, büfe görevlilerinin yardımıyla ezilmekten kurtarıldı.

2 YTL’lik ekmek alıp, bunları düşürünce ağlayan küçük Ayşe, “Evimizde 18 kişiyiz. Bu ekmekler ucuz olduğundan aile bütçemiz için önemli katkı sağlıyor. Ekmeklerimi düşürünce üzüldüm” dedi. Büfe görevlilerinin düşen ekmekleri alıp, büfeden 10 ekmek verdiği küçük kız, evinin yolunu tuttu. Büfeye gelen 1000 ekmek kısa sürede tükenmesine rağmen sıra bitmedi.
Günün Önemli Haberleri