Uçuşlar normale döndü

Abone ol

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barış Tozar, uçuşların normale döndüğünü açıkladı!

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barış Tozar, Atatürk Havalimanındaki yangının saat 17.00 itibarıyla kontrol altına alındığını, soğutma işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

Barış Tozar, A.A muhabirine yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı C Terminali Kargo bölümünde saat 15.15'de başlayan yangına, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) itfaiyesinin anında müdahale ettiğini, öte yandan bölgeye sağlık ekipleri sevk edildiğini söyledi.

Bir kaç kişinin dumandan etkilendiğini, bunun dışında ölü ve yaralı bulunmadığını belirten Tozar, yangının başladığı sıralarda uçuş trafiğinde kısa bir süre aksama olduğunu, bunun hemen giderildiğini kaydetti.

Tozar, yangının saat 17.00 itibarıyla kontrol altına alındığını, yanan bölgeye yakın uçakların uzaklaştırıldığını ifade ederek, soğutma işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

Kargo uçaklarının çok zorunlu bir durum olmadığı sürece Sabiha Gökçen Havalimanı ya da Çorlu'ya yönlendirilmesi talimatı verdiklerini anlatan Tozar, şu an itibarıyla uçuş trafiğinde herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi.

Tozar, DHMİ Genel Müdürlüğü ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden oluşturulacak bir uzman ekibin yarın olay yerinde incelemelere başlayacağını ve yangının çıkış nedeninin belirleneceğini bildirdi.

Günün Önemli Haberleri