Ücretsiz virüs programı

Abone ol

Bankalar internet bankacılığına müşteri çekebilmek amacıyla ücretsiz virüs programı veriyor. İlk örnek TEB...

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, bundan sonra internet bankacılığında potansiyel müşteriyi çekmenin en önemli aracının sofistike güvenlik önlemleri olacağını kaydetti. TEB'in, internet şubesini kullanan müşterilerine ücretsiz olarak McAfee VirusScan Plus güvenlik programı verme kampanyasının tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Kişmir, TEB müşterileri arasında internet bankacılığı kullanımının geçen sene içinde yüzde 80 oranında artış göstererek, tüm müşteriler içinde yüzde 20-25'lik bir orana ulaştığını dile getirdi.

Banka olarak internet bankacılığına yönelik 14 ayrı güvenlik önlemi uyguladıklarını ve şimdi müşterilerin bilgisayarlarının güvenliğine de yatırım yapmaya başladıklarını belirten Kişmir, dolandırıcılıkların müşterinin şifresini paylaştığı ortamın güvenli olmaması, internet bankası görünümünde sahte sayfalar aracılığıyla bilgilerin ele geçirilmesi, müşteri bilgisayarının güvenli olmaması gibi müşteri kullanımından kaynaklanan durumlar sonucu oluştuğuna dikkat çekti.

Kişmir, McAfee ile gerçekleştirilen işbirliği sonucu, McAfee VirusScan Plus güvenlik programının 12 aylık süre ile TEB internet şubesi kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacağını ve internet şubesi müşterisinin düzenli kullanımının görülmesi durumunda program ücretinin banka tarafından karşılanmaya devam edileceğini dile getirdi. Toplantı sonunda soruları yanıtlayan Kişmir, şu anda 100 bin TEB internet bankacılığı üyesi içinde 25 bininin aktif kullanıcı olduğuna işaret ederek, ''Güvenlik nedeniyle pasife düşmüş müşterilerin de aktife döneceğini düşünüyoruz. Bu kanalla internet bankacılığına girecek müşteri sayısı 25-30 bine çıkıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

''HER 100 BİN MÜŞTERİ İLE 1-1,5 MİLYON DOLAR MALİYET TASARRUFU''
Kişmir, internet bankacılığında hem müşteriler, hem de bankalar açısından ciddi maliyet tasarrufu bulunduğunu kaydederek, bir işlemin internette yapılmasının 1-1,5 cent, ATM'de yapılmasının 25-30 cent, şubede yapılmasının ise 1-1,5 dolar maliyet getirdiğini anlattı. İnternet bankacılığının yaygınlaşmasının bankaların karlılığına ne kadar katkı yapacağı yönündeki bir soru üzerine Kişmir, şube yerine internet üzerinden işlem yapan her 100 bin müşteri ile birlikte 1-1,5 milyon dolar maliyet azalması sağlanacağını ve ayrıca şubelerdeki zamanın satış ve pazarlamaya ayrılmasının getireceği faydalar bulunduğunu belirtti.

Kişmir, ''İnternet bankacılığında potansiyel müşteriyi çekmenin en önemli aracı sofistike güvenlik olacaktır'' diyerek, bankalar arası rekabette fark yaratmak için hız, kolaylık veya içeriğin değil güvenlik uygulamalarının önem kazandığının altını çizdi. Kişmir, internet bankacılığında bundan sonra interaktif ve kişiselleştirilmiş hizmetlerin öne çıkmasını ve bunu internet üzerinden finansal danışmanlık hizmetlerinin verildiği dönemin izlemesini beklediklerini kaydetti.

McAfee Ülke Müdürü Armağan Zaloğlu ise bu işbirliğinin ikinci aşamasında, McAfee VirusScan Plus'ın Türkçe, TEB'in logosunu taşıyan ve ek bazı menüler içeren versiyonunun 2007 yılı ortalarında piyasaya sunulacağını dile getirdi. Zaloğlu, Türkiye'de 32 milyon dolar olan güvenlik pazarı içinde ev bilgisayarı güvenliğinin 6-7 milyon dolar paya sahip olduğunu ve ev kullanıcı piyasasına TEB'le adlarını duyuracaklarını söyledi.

Günün Önemli Haberleri