Ücretsiz kursa akın

Abone ol

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan ücretsiz yaz dönemi Kültür Okulu kursları kayıtları başladı.

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde her yıl yapılan ve büyük ilgi gören ücretsiz yaz dönemi Kültür Okulu kursları kayıtları başladı. Bir ay sürecek müracaatların ilk günü 200 kişi kaydını yaptı.

Avcılar halkının büyük ilgi gösterdiği ve ücretsiz olan Kültür Okulu yaz dönemi eğitim çalışmaları için kayıtlarını yaptıran çocuklar, bu yaz yine uzman öğretmenler nezaretinde eğitim görecek.

Kültür Okulu eğitim çalışmalarının Barış Manço Kültür Merkezi atölye ve stüdyolarında akademisyen öğretmenler tarafından gerçekleştiğini söyleyen Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Müdürü Taner Çetin, kursların tamamının ücretsiz olduğunu ifade etti.

Kültürü Müdürü Çetin, Haziran – Temmuz ve Ağustos aylarında verilecek olan kursların; Tiyatro, Halk Oyunları, Müzik, Resim, Heykel, Bale, Modern Dans olarak belirlendiğini söyledi.

Çetin kurs ile ilgili şunları söyledi:

“05-13 yaş aralığında eğitim çalışmalarını yapacak olan Kültür Merkezimize ilk kayıt gününde 200 öğrenci başvurmuştur. Yaklaşık 1 ay sürecek olan kayıt döneminde 2000 öğrenciye ulaşacağımızı planlamaktayız. Çocuklarımızın zamanlarını iyi değerlendirmelerine dönük, sosyal yaşamlarını güçlendirmeye yönelik bu çalışmalarda uzman kadrolar görev alacaktır.
16 Haziran kursun başlama tarihi 16 Ağustos ise Yaz Dönemi kurslarının bitiş tarihidir. Yaz Dönemi Kültür Okulu yalnızca ilköğretim çağındaki öğrencilerimize ve anaokulu öğrencilerimize dönüktür. Aynı öğrencilerimiz istedikleri takdirde kayıt yaptırmak koşuluyla Kış Dönemi Kültür Okuluna da devam edebilirler.”

KÜLTÜR KENTİ AVCILAR

Avcılar belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nin asıl amacının geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin bilgi ve birikimlerini arttırmayı hedeflediğini belirten Avcılar belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise, “Bugün Avcılar denilince, Kültür kenti akla geliyor” dedi. Değirmenci şunları söyledi:

“Gençlerimize ve yetişkinlerimize yönelik eğitim çalışmalarımız, toplum bilincini geliştirmek, sanata olan ilgiyi arttırmak, düşünen, üreten bireyleri bir araya getirip ülke kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
Sayın Avcılar halkı; gelin bu coşkuyu çocuklarımıza yaşatalım, çocuklarımızla Aydınlık Türkiye için Cumhuriyet sevinci içerisinde sağlıklı bir şekilde yaşayalım. Tüm Anne Babaları çocuklarını Kültür Merkezine kaydettirmeye davet ediyorum. Sağlıklı nesiller sosyal hayatın güçlenmesiyle gerçekleşir. Haydi Çocuklar Barış Manço Kültür Merkezine.”

Günün Önemli Haberleri