Twitter'ın gizemli hayırseveri
Abone olTwitter'da bir süredir faaliyette olan gizemli bir hayırsever var. İsmini açıklamayan hayırsever kişi, şifreli tweetleriye insanları ABD'nin San Fransisco ve San Jose şehirlerindeki farklı noktalarına saklanmış para dolu zarflara yönlendiriyor.
Mikro blog sitesi Twitter'da bir süredir faaliyette olan gizemli
bir hayırsever var.
İsmini açıklamayan hayırsever kişi, attığı şifreli tweetlerle insanları ABD'nin San Fransisco ve San Jose şehirlerindeki farklı noktalara yönlendiriyor ve ipuçlarını takip eden twitter kullanıcıları bir zarf dolusu para buluyor.
@Hiddencash (Gizli para) isimli hesaptan bugüne kadar bu yöntemle 5 bin dolarlık para dağıtıldı.
Hayırseverin San Fransisco'nun bir bölgesini tarif eden şifreli tweetlerinden birisi şöyle:
"Taş plak öldü diyorlar. Ama o hâlâ yaşıyor. Hem de adı
aşkın zıttı olan bir sokakta"
ABD'nin Time dergisine ismini açıklamadan bir röportaj veren hayırsever kişi, amacının sadece "insanların biraz gülümsemesini sağlamak" olduğunu söylüyor.
Hayırsever, servetinin büyük kısmını gayrimenkul sektöründe elde ettiğini ve topluma bir şeyleri geri vermek istediğini belirtiyor.
"İyilik için bir deney" yaptığını söyleyen @Hiddencash hesabının sahibi, kendisinden daha şanssız kişilere yardım etmek istediğini ifade ediyor.
Gizlenen paralar genelde sandalyelerin altında ya da telefon kulübelerindeki zarflarda bulunuyor.
@Hiddencash'in tweetlerini görüp define avına çıkan 33 yaşındaki San Franciscolu Miles Tokatz, "Kız arkadaşımı işten alıyordum. Twitter'a baktım ve son ipucunun bulunduğum yere iki blok uzakta olduğunu gördüm" diyor.
Tokatz, bulduğu 100 doların büyük kısmını arkadaşlarıyla birlikte içkiye ve lüks peynirlere harcamış.
Tokatz bu deneyimin ardından "Umarım daha fazla insan böyle şeyler yapar. Dünyada yaşanan onca olumsuz şeyden sonra bu tür güzelliklerle karşılaşmak çok hoş" diyor.
Ancak bu hayırseverliğin çok da olumlu bir şey olmadığını düşünenler ve bir yardım yapılacaksa bunu yapmanın daha etkin yolları olduğunu savunanlar da var.
Gelen eleştiriler üzerine, @Hiddencash hesabının kullanıcısı bir cevap yazmak zorunda kaldı ve bir tweetinde "İnsanlar sorduğu için yazıyorum. Hiddencash bir bağış kurumu değil. Bağış kurumlarını da destekliyoruz. Burada yaptığımız ise sadece eğlence için" dedi.
Hayırsever twitter hesabının 119 bin üzerinde takipçisi bulunuyor.