Tuzlaya çevre dalında ödül

Abone ol

İstanbul'da belediyeler yarıştı. Tuzla Belediyesi Çevre koruma dalında ödülü Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı.

Tuzla Belediyesi’nin uzun ve zahmetli bir çalışması sonucunda kurumaktan kurtarılan dünya’da sadece 175 tane bulunan ve Tuzla’da bir örneği olan lagün gölü Kemal Abdüş, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından açılan proje yarışmasında birinci seçilerek ödüle layık görüldü.

İstanbul’daki 32 belediyenin projeleri arasında yarışan ve “ Çevre Koruma” dalında birinciliği kazanan Tuzla Belediyesi adına Belediye Başkanı Mehmet Demirci ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Birinci olmanın yanı sıra plaketini Başbakan’dan almanın gururu ve mutluluğu yaşayan Başkan Demirci törenden sonra bir açıklama yaptı.
“İstanbul Tuzla’dan başlar” sloganıyla yola çıkan ve Tuzlalılar için birçok projeye imza atan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, bu projeyi hayata geçirmelerindeki amacı şöyle ifade etti:

“Sadece gölü kurumaktan kurtarıp, suyla buluşturmakla kalmadık, aynı zamanda Tuzlalılara, tüm İstanbullulara yeni bir dinlenme – gezi alanı kazandırdık.

İstanbul Valiliği’yle birlikte yürüttüğümüz bu projeye bugüne kadar 10 trilyon kaynak aktardık.Gölü temizleyerek, kanallar açıp suyla buluşturarak işe başladık.Çevre düzenlemesi devam ediyor.Binlerce ağaç dikiyoruz.Tuzlalılar ve tüm İstanbulluların uğrak yeri olacak bir dinlenme- gezi alanı inşa ediyoruz.Doğal güzellikleri, barındırdığı canlı türleri ile hem yerli hem yabacı turistlerin de ilgisini çeken bir cazibe merkezi olacakdüşüncesindeyiz.

Tuzla’ya katacağı bu hareketlilikle ekonomimize de katkı sağlayacağını tahmin ediyoruz. Ak Parti İl Başkanlığı tarafından 1. si düzenlenen Uluslar arası İstanbul Yerel Yönetimler Sempozyumu münasebetiyle burada olmaktan ve açılan proje yarışmasında birinci seçilip, ödülümüzü Sayın Başbakan’ımızdan almaktan onur duydum. Aynı hizmet aşkıyla ülkemize, Tuzla’ya faydalı olmaya devam edeceğiz.”

Günün Önemli Haberleri