Tuzlada yeni variller

Abone ol

Tuzla'da zehirli varillerin bulunduğu bölgenin yaklaşık 500 metre uzağında gömülü yeni variller bulundu.

İstanbul Tuzla'da zehirli varillerin bulunduğu bölgenin yaklaşık 500 metre uzağında toprağa gömülü yeni variller bulundu.

Tuzla'da 20 martta toprağa gömülü halde yüzlerce zehirli varil bulunmuş, 8 nisanda varildeki atıkların kanserojen madde içerdiği belirlenmişti.

Bu tehlikeli atık dolu varillerin ne olacağı belirsizliğini korurken, bölgede bugün yeni varillere rastlandı. Bölgede incelemeler sürüyor.

Yılda 5 milyon ton tehlikeli atık üretilen Türkiye'de, tesadüfen bulunan variller kimseyi şaşırtmadı. Çünkü özellikle küçük sanayi tesisleri, maliyetleri bahane ederek atıklarını doğaya bırakıyor.

Pepe'den çarpıcı açıklama

Olayın ardından Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe dün yaptığı açıklamada, Tuzla'da toprağa gömülü olarak bulunan tehlikeli atık varillerinin ciddi sanayicilerden birine ait olduğunu açıkladı.

İşin sorumluları için uygulanacak en iyi cezanın, bu kişi ya da kişilerin kamuoyunda itibarının zedelenmesi olacağını da söyleyen Bakan Pepe, bu işi gerçekleştirenlerin gecenin bir yarısında Karadeniz'in sularına yabancı ya da yerli tehlikeli atık varilleri bırakanlardan, bir ülkenin insanlarına karşı soykırım yapanlardan bir farkı olmadığını belirtti.

Günün Önemli Haberleri