Tuzlada tarihi seminerler

Abone ol

Tuzla Belediyesi Tarih Dizisi seminerlerinin İkinci padişahı Kudretli Padişah ‘Yavuz Sultan Selim’ Oldu.

Tuzla Belediyesi tafından ikincisi düzenlenen “Tarih Dizisi” adlı etkinliğin bu ayki konusu ‘Yavuz Sultan Selim’ in yaşam öyküsü ve zaferleri oldu.
Osmanlı Devleti’nin büyük padişahlarından olan ve 8 yıllık padişahlığı süresince çok büyük işler gerçekleştiren Yavuz Sultan Selim’in hayatı, padişahlığı ve bilinmeyen yönlerini tarihçi Talha Uğurluel, Tuzlalı tarih severlerle paylaştı.

Uğurluel, Yavuz Sultan Selim hakkında yanlış bilinen her şeyi de gün yüzüne çıkararak Tuzlalı tarih severleri doğrularla buluşturdu.Program sonunda Talha Uğurluel’e değerli çalışmaları ve tarih bilinci oluşturulmasında yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ederek çiçek takdim eden Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, geleneksel hale getirdikleri Tarih Dizisi programlarının bundan sonra da devam edeceği müjdesini verdi.

Geçmişini hakkıyla bilmeyen toplumların geleceği de göremeyeceğini belirten Mehmet Demirci : “Bir oku en ileriye atmak için onun yayının da olabildiğince geriye doğru germek gerekir. Geçmişimizi ve tarihimizi ne kadar çok doğru bilip okursak o derece toplum olarak ileriye seviyeye ulaşmamız mümkün olacaktır.”dedi.

Talha Uğurluel’in tarih sunumunun ardından sahneye Türk Sanat Müziği sanatçısı Murat Doğru çıktı. Murat Doğru, aynı zamanda şair ve yazar olan fakat bu özellikleri toplum tarafından pek bilinmeyen Osmanlı padişahlarına ait birçok eseri seslendirdi.
Programın sonunda Yavuz Sultan Selim’in biyografisini anlatan bir kitap tarih severlere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Günün Önemli Haberleri