Tutuklu vekillerle ilgili net konuştu

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Tutuklu vekillerle ilgili düzenlememiz yok” dedi. Elitaş, öğrenci evleri tartışmalarıyla ilgili...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Tutuklu vekillerle ilgili düzenlememiz yok” dedi. Elitaş, öğrenci evleri tartışmalarıyla ilgili de CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da sert eleştiriler yöneltti.
TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tutuklu vekillerle ilgili yeni bir madde üzerinde çalışıldığı iddiaları ile ilgili, “O konuda benim bir bilgim yok. Herhalde sayın Haberal kendisiyle ilgili durumu kurtarabilmek için MHP Grup Başkanvekili’ni ziyaret etmiş. Bizden ziyaret var mı, o koduna ziyaret talebi var mı, randevu verilebilir mi, bilgi sahibi değilim. Sizden duyuyorum” dedi.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda üzerinde mutabık kalınan 60 maddenin Meclis’e getirilmesi konusunda CHP’nin tavrının sorulması üzerine ise Elitaş, “CHP söylediği sözden, her zaman olduğu gibi söylediği sözden çark etti, geri döndü. Yetkili kurulları, genel başkanları şartsız ‘biz bu 60 maddeyi’ görüşürüz dedi. Bizde müracaat ettik. Davetimizi, isteğimizi kabul ettiler. Sonradan yetkili kurullarında olmaz diye karar çıkardılar” diye konuştu.

“BİZİM TUTUKLU VEKİLLERLE İLGİLİ DÜZENLEMEMİZ YOK”
Elitaş, bir gazetecinin, “Tutuklu vekil düzenlemesi için AK Parti’nin şartı 60 maddenin Meclis’ten geçirilmesi mi?” sorusu üzerine ise, “Bizim tutuklu vekillerle ilgili düzenlememiz yok” cevabını verdi. Başka bir gazetecinin “Muhalefetin tutuklu vekil şartı olursa?” sorusuna da Elitaş, “Muhalefet bir gelsin bakalım. Şuanda bizim bu şekilde, ayaküstü söylememiz, sorulan bir soruya ayaküstü cevap vermemiz önemli bir meselede mümkün değil. O gelir MHP ile görüşür, bize gelir görüşlerini, dileklerini ifade eder. Buda bireysel olmaz, tüzel kişilik bazında olur. Sayın Kılıçdaroğlu herhalde sayın Başbakandan bu konuyla ilgili bir randevu ister. Kişi bireysel olarak kendiyle ilgili bir meseleyi düzenlemek için hareket ederse pek uygun düşmez” yanıtını verdi.

“HALKIN VE KAMERALARIN ÖNÜNDE ISLAK İMZA ATILACAK”
Elitaş, gazetecilerin “Engin Altay bir geçici maddenin yeterli olduğunu, bunun da pantolon düzenlemesi gibi bir gün içinde çıkacağını söyledi. Nasıl yaklaşırsınız buna?” diye sorulması üzerine şunları kaydetti:
“Bizim pantolon düzenlemesi ve frak düzenlemesinde kabul edenler ertesi sabah değiştiler. Yani hem kendilerinin söylediğine gelin diye cevap verecekler, arkasından da biz bu frakı da kaldıralım diye olumlu oy verenler, ‘evet’ diye ifade edenler Anayasa Komisyonu’nda ‘hayır’ dediler. Neyine güvenip de bir şey söyleyeceksiniz. Biz fiilen evet dedirttiğimiz şeyi, karşılıklı teyitleştiğimiz şeyi fiiliyata geçtiği zaman yok diye görüyoruz. Yani biz muhalefetin hangi sözüne evet deyip de. Bir kere ıslak imzalı kağıtları olması lazım. Genel Başkanları da dahil. Halkın huzurunda imza atacak, üç siyasi partinin genel başkanı dahil. Yani bu şu genel başkanın imzası diye olmaz. Halkın huzurunda, kameraların önünde ıslak imzayla imzasını attıktan sonra bu işe bakılacak. Çünkü sabah başka, akşam başka söylüyorlar.”

“BİZİ DÜNYAYA REZİL EDİYOR’ DEMESİ BİR REZİLLİKTİR”
Öğrenci evleri ile ilgili tartışmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Başbakan bizi dünyaya rezil ediyor’ sözlerinin sorulması üzerine ise Elitaş, “Rezaleti ağzından düşürmeyenlerin ‘Bizi dünyaya rezil ediyor’ demesi bir rezilliktir. Dünyada itibarın sembolü olmuş bir Başbakanı ‘bizi dünyaya rezil ediyor’ demek onların zavallılıklarının göstergesidir. Bizim AK Parti’nin Mart seçimlerinde yine halkın karşısındaki tercihlerin olağanüstü şekilde partimize doğru yönelmesi birilerini rahatsız ettiğinden dolayı, kendi içlerindeki rahatsızlığı kapatmak, örtmek için sayın Başbakana hakaret etmeyi bunlar adet haline getirdiler. Ciddiye almıyorum ve pekte umursamıyorum” şeklinde konuştu.

“BİZ HİÇ KİMSENİN NAMUS BEKÇİSİ DEĞİLİZ”
Öğrenci evleri tartışmalarıyla ilgili olarak ise Elitaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şu konuyu açık ve net şekilde ifade ettiğini dile getirdi. Türkiye’de bir endişenin başlamadığını söyleyen Elitaş, “Biz hiç kimsenin namus bekçisi değiliz. Biz hiç kimsenin yaşam tarzına karışmayız. Nitekim demokratikleşme paketi içerisinde geleceklerinin içerisinde yaşam tarzına karışmayla ilgili müdahale ile ilgili düzenlemelerde mevcut. Hiç kimsenin de öğrenci kardeşlerimizi apart diye farklı şekilde, öğrencileri farklı anlamda kullanmasına, terör örgütlerinin kullanmasına imkan verecek bir şekilde veya oradaki ahlaksızlıklara meydan verecek bir şekilde yapılanmalarına imkan vermeye biz müsaade etmeyiz. Ahlaksızlıkları yapanların ahlaksızlıklarına imkan vermeyiz. Olayın özü budur. Yoksa biz hiç kimsenin yaşam alanına, yaşam tarzına karışma hakkını kendimizde görmüyoruz” dedi.
Konunun yeterince tartışıldığını ve hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyi kendilerine hak olarak görmediklerini dile getiren Elitaş, hiç kimsenin yurt kisvesi altında terör örgütü elemanı olmasına da imkan verilmesini doğru olmadığını düşündüklerini kaydetti. Elitaş, “Sayın Başbakanın söylediği öğrenci ailelerinin yüreğine su serpmiştir, rahatlatmıştır” dedi.

“ONLARI HALKA ŞİKAYET EDECEĞİZ”
Yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Elitaş, konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz 2015 yılında yapılacak olan seçimlerde halkımıza, ‘değerli vatandaşlarım sen bize 2011 tarihinde Anayasa tamamen değiştirmek üzere sivil bir anayasa yapmak üzere yetki vermiştin. Ama ne MHP’den, CHP’den ne de BDP’den kesinlikle bu konuda net bir cevap göremedik. Sürekli ipe un sermek, sahadan kaçmakla görevlerini ifa ettiler. Bize 330’un üzerinde milletvekilliği versen biz sivil bir anayasa yapmaya söz veriyoruz diye’ huzurlarına çıkacağız. Onları halka şikayet edeceğiz” diye konuştu.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri