Tutanakları tek tek okuyorum

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Komisyonu’nda yaşanan olaylarla ilgili olarak, 'Ben şu an tutanakları bizzat kendim okuyorum' dedi....

Komisyonun pazar günü yapılan son oturumunda, muhalefetin konuşmasına izin vermeden teklifin oylatılması üzerine CHP ve MHP, Meclis Başkanlığı’na başvurmuştu.

Muhalefet partileri, son toplantının yok hükmünde sayılmasını istemişlerdi. İnceleme başlatan ve genel sekreterliğe talimat veren Çiçek, sorular üzerine şunları söyledi: “Soracağınız soruları siz zaten benim yerime yazıyorsunuz. Bugün gazetelere baktım. 4+4+4 tartışması sonrası bir uzlaşma komisyonun kurulması gibi. Bunlar benim ağzımdan çıkan sözler değil. Ben şu an tutanakları bizzat kendim okuyorum. Hepsini getirttim. Aşağı yukarı 1000 sayfaya yakın tutanak. Teker teker okuyorum. Kaldı ki komisyon raporu da bana gelmedi. Ondan sonra bunların hepsini değerlendireceğim ve bir karar vereceğim.

Bozdağ: İade hakkı yok

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise 4+4+4 teklifiyle ilgili Çiçek’in raporu iade hakkı olmadığını savundu. Bozdağ, “TBMM İçtüzüğü ve anayasa açık. Komisyon görüştükten sonra artık o Genel Kurul’un malı olur. Onun üzerinde denetim yapacak yer TBMM Genel Kurulu’dur” dedi. 

Günün Önemli Haberleri