TÜSİADIN çıkışı KOMPLODUR

Abone ol

TÜSİAD ile hükümet arasındaki gerginlik bu sözlerle daha da tırmanacağa benziyor.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) laiklik ve AB konusundaki hükümete yönelik sert açıklamalarıyla yeniden gündeme taşınan 'Hükümet-TÜSİAD gerilimi' AK Parti'den gelen cevapla daha da tırmanıyor.
Sanayi Bakanı Ali Coşkun, TÜSİAD'ın eleştirilerine karşılık, 'TÜSİAD yanılabilir' dedi. Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Coşkun, TÜSİAD'ın açıklamalarının çıkış olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Piyasaların devlet müdahalesi olmadan kendi dinamiklerini oluşturduğunu, dengelerini kurduğunu böylece ekonominin istikrara kavuştuğunu ifade eden Coşkun, 'TÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşunun bunları yorumlaması gayet doğal. Hükümet olarak bütün sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde çalışıyoruz ve onların görüşlerine önem veriyoruz. Yanıldıkları noktalar olabilir, yanılmadıkları doğru noktalar olabilir. Bunları değerlendiririz' dedi. Coşkun, Ömer Sabancı'nın 'Hükümet gereksiz tartışmalar çıkarıyor' sözlerini de, 'Hükümet gereksiz tartışma çıkarmıyor, çıkaranlara rağmen sabırla devam ediyor' diye konuştu.

KOMPLONUN DEVAMI
AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, AKŞAM'ın TÜİSAD'ın açıklamalarıyla ilgili sorusunu yanıtlarken sert ifadeler kullandı ve 'Bu açıklamalar, hükümete yönelik bir komplonun parçası. Gündemde olmayan bir konuda TÜSİAD, adeta ellerine verilmiş bir takvim doğrultusunda açıklamayı yapmak zorunda kalmış. Geçmişte de bunu yapıyorlardı' dedi. Şahin şöyle devam etti:

'Eleştiri haklarını kullanmışlar. Geçmişte de benzeri şeyler söylemişlerdi. Türkiye'deki son dönemde yaşayan olaylarla bağlantılı bir değerlendirme süreci var. O çerçevede açıklamalar. Türkiye'nin gündeminde olmayan laiklikle ilgili bir şeyi dile getirmişler. Tek taraflı görüş belirtmişler. Olmayan bir konuda zorlama açıklamalar yapmışlar. Adeta bu açıklamayı yapmaya zorlanmışlar. O açıklamalara gerek yoktu. İş alemi siyasi konulara girmez. Yapay bir tartışma yaratıyorlar'

ALET OLUYORLAR
AK Parti Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı da, Türkiye'nin son 3 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini, özellikle demokratikleşme ve özgürlükler konusunda ilerici adımlar attığını belirterek, 'Türkiye bu yapay gündemleri hak etmiyor' dedi. Yazıcı, 'Türkiye'de kimin gündeminde bu yapay konular varsa TÜSİAD onlara hitap ediyor. AKP'nin bunda bir dahli yoktur. Belli güçler, kaydedilen ilerlemelere karşı yapay gündem oluşturuyorlar. Bazıları da bu yapay gündemlere bilerek ya da bilmeyerek alet oluyor. Ben iyiniyetli olarak, TÜSİAD'ın eleştiri hakkını kullandığını söylemek istiyorum. Türkiye'nin bir laiklik sorunu yok. Ama sanki bir proje uygulanıyor' diye konuştu.

ABDULLAH GÜL: Türkiye'ye kötülük yapıyorsunuz
AKP Kütahya 2. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, isim vermeden TÜSİAD'ı eleştirdi. Gül, Türkiye'nin yükselişinin devam ettiğini ve yılları yeniden kazanmaya başladığını belirterek, ''Nasıl olur da bu yürüyen arabanın tekerine taş koyarız' diyenler' var. Bundan medet umanlar hem kendilerine hem de Türkiye'ye kötülük yapıyor' dedi. Hükümet, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin iyi gidişatı bozmamak için çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Gül, 'Türkiye ne zaman güçlense, ayaklarının üstünde olsa, ne zaman koşmaya başlasa, hemen problem çıkarırlar. Bu tezgaha düşmeyecek Türkiye, çünkü yılanın dilinden, birkaç kez sokulacak kadar tecrübesiz değiliz' dedi.

Kaynak: Akşam
Muhabir: Ali Ekber ERTÜRK

Günün Önemli Haberleri