TÜSİAD'ın beklenen raporu açıklanıyor!

Abone ol

TÜSİAD-ABD Ticaret Odası işbirliği ile hazırlanan 'Türkiye-ABD Ekonomik İlişkileri' konulu rapor yarın kamuoyuna açıklanacak.

TÜSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD-ABD Ticaret Odası işbirliği ile hazırlanan ''Yeni Dönemde Türk-Amerikan Ekonomik İlişkileri: Daha Güçlü bir Ortaklık için Analiz ve Öneriler'' başlıklı rapor yarın Washington D.C.'de kamuoyuna sunulacak.

Rapor, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ekonomik ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar kapsamında, ABD Ticaret Odası ve TÜSİAD'ın stratejik iş geliştirme birimi TÜSİAD International bünyesinde faaliyet gösteren ABD Çalışma Grubu'nun koordinasyonunda Sidar Global Advisors tarafından hazırlandı.

Rapor, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin mevcut durumunu ve yasal boyutunu analiz ettikten sonra, küresel ve çok taraflı bir çerçeve içerisinde başarılı sektör ve firma örneklerine de dikkat çekerek ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerilerde bulunuyor.

Raporun tanıtılacağı toplantının açılış konuşması, ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Michael Camunez tarafından gerçekleştirilecek. TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Dr.Bahadır Kaleağası toplantıda konuya ilişkin görüş ve yorumlarını paylaşacak.

Rapor, Sidar Global Advisors Genel Müdürü Cenk Sidar tarafından sunulacak. Raporun tanıtılacağı toplantıda ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Timur Söylemez, ABD Ticaret Odası Türkiye Çalışma Grubu Başkanı John Steely ve Dow Chemicals firmasından Lisa Schroeter yorum ve değerlendirmelerde bulunacak.

Raporun Türkiye tanıtımı ise 12 Nisan 2012'da İstanbul'da gerçekleştirilecek ''Türkiye-ABD İş Forumu'' kapsamında yapılacak.

Günün Önemli Haberleri