Türkkan engellilere duyarsız kalmadı!

Abone ol

Bir internet sitesi Yalova Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi’ne ait olduğu iddia edilen görüntüler yayınladı, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuya duyarsız kalmadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Yalova Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi’ne rehabilite edilmek üzere gelen engelli çocukların çalıştırıldığına ait olduğu iddia edilen görüntüler bir internet sitesinde yayınlandı.

Görüntülerde çocuklara koli taşıtma ve benzeri işlerin yaptırıldığı görülüyor.

Bu görüntülerden ve iddiadan yola çıkan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu TBMM gündemine taşıdı ve konunun muhatabı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde; bu görüntülerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Yalova Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi’ne rehabilite edilmek üzere gelen engelli çocuklara ait olduğunun iddia edildiğini belirten Türkkan, görüntülerde engelli olduğu iddia edilen çocuklara koli taşıtma ve benzeri işlerin yaptırıldığını vurguladı.

ENGELLİ ÇOCUKLARA BU İŞLERİ YAPTIRMAK REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARININ PARÇASI MI?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, önergesinde Bakan Şahin’e internet sitesinde paylaşılan görüntülerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Yalova Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi’ne rehabilite edilmek üzere gelen engelli çocuklara ait olduğu iddiasının doğru olup olmadığını sordu ve ardından devam etti eğer iddia doğru ise; buradaki engelli çocuklara koli taşıtma ve benzeri işlerin yaptırılmasının gerekçeleri nedir?

BU ÇOCUKLAR REHABİLİTASYON MERKEZİNE REHABİLİTE EDİLMEK ÜZERE GETİRİLMEDİ Mİ?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den sözü edilen Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan çocuk sayısı, yaş grupları ve bu çocukları rehabilite etmek üzere kaç kişinin görev yaptığı konusunda da açıklama isteyen MHP’li Türkkan, bu çocukları yaşama kazandırmak amacıyla ne gibi çalışmalar yapıldığını da sordu.

Türkkan, Bakan Şahin’den iddialar ve görüntülerle ilgili olarak Bakanlığın işlem yapıp yapmayacağı sorusuna da yanıt vermesini istedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Lütfü TÜRKKAN

Kocaeli Milletvekili

Bir internet sitesinde bazı görüntüler paylaşılmış, bu görüntülerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Yalova Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi’ne rehabilite edilmek üzere gelen engelli çocuklara ait olduğu iddia edilmiştir. Görüntülerde engelli olduğu iddia edilen çocuklara koli taşıtma ve benzeri işlerin yaptırıldığı görülmektedir.

Bu nedenle;

1-Bir internet sitesinde paylaşılan görüntülerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Yalova Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi’ne rehabilite edilmek üzere gelen engelli çocuklara ait olduğu iddiası doğru mudur?

2-Bu iddia doğru ise; buradaki engelli çocuklara koli taşıtma ve benzeri işlerin yaptırılmasının gerekçeleri nelerdir, koli taşıtmak ve benzeri işleri bu engelli çocuklara yaptırmak, rehabilitasyon çalışmalarının bir parçası mıdır?

3-Bu çocuklar Yalova Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi’ne rehabilite edilmek üzere getirilmemiş midir?

4-Sözü edilen Rehabilitasyon Merkezi’nde kaç çocuk kalmaktadır, bu çocukların yaş grubu nedir, bu çocukları rehabilite etmek üzere kaç kişi görev yapmaktadır?

5-Buradaki engelli çocukları yaşama kazandırmak amacıyla ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

6-Bu görüntüler ile ilgili olarak sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız?

Günün Önemli Haberleri