Türkiyeyinin kör ihmali

Abone ol

ABD'de yasaklandı; ancak bakanlık yeterli önlemi almayınca bu kez ilacın peşine düştü.

Sağlık Bakanlığı, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nce toplatılması istenen ''Renu Moistureloc'' adlı lens solüsyonlarının, risk oluşturduğu bildirilen serisinin Türkiye'de de bulunup bulunmadığını araştırıyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin ''Renu Moistureloc'' adlı lens solüsyonlarının toplatılmasını istemesinin ardından araştırma başlatıldı.
Araştırma kapsamında söz konusu solüsyonun üreticisi firmayla irtibata geçilerek, karşılıklı görüşmeler yapılıyor.

Bu çerçevede, ABD'de ''göz sağlığı üzerinde risk oluşturduğu'' bildirilen seriden Türkiye'ye de girip girmediği belirlenecek. Bu seriden Türkiye'ye girdiği belirlenirse toplatılıp imha edilecek. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), enfeksiyon riskine karşı, Amerikan firması ''Bausch and Lomb'' tarafından üretilen ''ReNu MoistureLoc'' lens temizleme solüsyonlarının piyasadan toplatılmasını istemişti.

FDA'nın açıklamasında, bu ürünü kullananların enfeksiyon kapmaları riskine karşı ürünün piyasadan toplatılmasını istediği belirtilerek, üründen kaynaklanabilecek enfeksiyonun kornea nakli gerektirecek ölçüde görme kaybına neden olabileceği uyarısında bulunulmuştu.

Günün Önemli Haberleri