Türkiye'yi ayağı kaldıran Ayşegül Terzi olayında skandal rapor
Abone olAyşegül Terzi'nin yaralanmasına ilişkin Adli Tıp Kurumundan istenen raporda kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı yönünde görüş bildirildi.
Ayşegül Terzi'nin yaralanmasına ilişkin Adli Tıp Kurumundan istenen rapor mahkemeye ulaştı. Raporda, darp sonucu yumuşak doku travması ve akut stres bozukluğuna neden olan yaralanmanın, kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı, kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olduğu yönünde görüş bildirildi.
RAPOR MAHKEMEYE ULAŞTI
Çekmeköy'de, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği gerekçesiyle Abdullah Çakıroğlu'nun yargılandığı davada, mağdur Terzi'nin yaralanmasına ilişkin Adli Tıp Kurumundan istenen rapor mahkemeye ulaştı. Yargılamanın yapıldığı Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen raporda, mağdur Ayşegül Terzi'nin darp olayı sonrasında Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinden verilen tıbbi evrakları ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından hazırlanan uzman heyet raporunun incelendiği belirtildi.
'BASİT BİR MÜDAHALE' TESPİTİ
Raporda, darp sonucu yumuşak doku travması ve akut stres bozukluğuna neden olan yaralanmanın, kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı, kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olduğu belirtildi.
KEMİK KIRIĞI TANIMLANAMAMIŞ
Mağdurun vücudunda kemik kırığı tanımlanmadığı aktarılan raporda, yüz sınırları içerisinde cilt bütünlüğünü bozan travmatik lezyon tarif edilmediğinden yüzde sabit iz tayinine mahal olmadığı kaydedildi.
OY BİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ
Raporda, darp neticesinde mağdurda organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflaması ya da yitirilmesi niteliğinde herhangi bir anatomik eksiklik veya fonksiyonel bozukluk tespit edilemediğine oy birliğiyle karar verildiği dile getirildi.
'KASTEN YARALAMA' RAPORU İSTENMİŞTİ
Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi, Ayşegül Terzi'nin dosyadaki tüm tıbbi evraklarının Adli Tıp Kurumuna gönderilerek, meydana gelen olay nedeniyle yaralanmasının TCK'nın 86. ve 87. maddelerindeki "kasten yaralama" suçu kapsamında değerlendirilerek rapor hazırlanmasının istenmesine karar vermişti.