Türkiyeye bir iyi bir kötü haber

Abone ol

AB Dışişleri Bakanları Türkiye konusunda kararlarını verdiler. Varılan uzlaşma hem iyi hem kötü...

Karar çıkacak mı çıkmayacak mı denirken, sonunda beklenen haber geldi.
Türkiye'ye bir iyi bir de kötü haber var.

İyi haber, Rum Kesimi ile Yunanistan'ın şartlı tarih baskısının sonuç vermemesi. Gelen bilgiler, Rumların liman ve havaalanlarının tarih şartına bağlanması yönündeki isteklerinin kabul görmediği yönünde.

Kötü haber ise şu; 8 başlıkta müzakerelerin dondurulması konusunda kesin karara varıldı. Bu durumda 35 başlıktan 8'i şimdilik kapatılacak. Yani bu 8 başlıkta müzakereler Türkiye'nin limanlarını açması şartına bağlanmış durumda.

Bir de muallakta olan konu var. Bu konu ise KKTC'ye yönelik izolasyonlar konusunda. Gelen açıklamada doğrudan ticaret tüzüğü çalışmalarının sürdürüleceği bildirildi. Ancak bunun hangi zeminde ve çerçevede yapılacağına bir açıklık getirilmedi. 

Fillandiya Dışişleri Bakanı'ndan bu konuya açıklık getirmesi istendi. Bakan "KKTC'ye yönelik izolasyonların hafifletilmesi konusunda AB'nin 2004 yılında verdiği taahhüt vardı. Biz bunu henüz tamamlanmamış bir iş olarak görüyoruz ve ilgileneceğiz" yanıtını verdi. Ancak bu açıklama da izolasyonlar konusunda net bir yaklaşımın ortaya konmadığını gösteriyor. //

Günün Önemli Haberleri