Türkiyenin keskin dönüşü!

Abone ol

Başbakanlığın tanıtım sitesinde keskin bir değişim yaşandı. Önceki tanıtımın yerine bakın hangi cümleler aldı?

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Yabancı yatırımcıları Türkiye’yi tanıtmak için kurulan başbakanlığa bağlı sitede; daha önce, “domuz eti tüketmeyiz” diye tanıtım yapılıyordu. Uyarılar üzerine, tanıtım metni değiştirildi ve “Rakımızın tadına bakın” şeklinde ifadelerin olduğu yeni bir metin yayına sokuldu.

DOMUZ YEMEYİZ

Başbakan Erdoğan’a bağlı "investinturkey.gov.tr" adresinde, yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmek ve tanıtım için Türkiye hakkında bilgiler veriliyor. "Yeme ve İçme" başlıklı bölümde daha önce; “Türkiye'de genelde domuz eti tüketilmez, ancak domuz eti ve domuz pastırması satan marketler büyük şehirlerde mevcuttur. Tütün mamulleri ve alkollü içki satışı konusunda 18 yaş sınırı vardır. Çeşme suyu genelde içilebilir" ifadeleri yer alıyordu.

RAKIYI DENEYİN

Ancak, daha sonra değişiklik yapılarak, daha liberal ifadeler metne eklendi. İşte yeni hali:

"Türk mutfağı, yemek öncesi lezzetli "mezeleri ve ana yemek olarak nefis geleneksel tatları, kebapları ve tatlıları ile efsanevi bir üne sahiptir. Türkiye'nin ulusal içkisi 'Rakı'yı da deneyebilirsiniz. Ayrıca şarap kültürü de Türkiye'de önem kazanmaktadır. Şarap butiklerinde değişik seçimler yapmak mümkündür. Batı dünyasına 16. yüzyılda Türkler tarafından tanıtılan ünlü Türk kahvesi sadece bir içecek değil aynı zamanda törensel bir gelenektir. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya'daki kaliteli bar ve kulüplerle mükemmel bir gece hayatı vardır”

Günün Önemli Haberleri