Türkiyenin ilk otomotiv lisesi

Abone ol

Türkiye bir çok sektörde ara eleman sıkıntısı yaşıyor. Bunlardan birisi de otomotiv sektörü. Bursa' da bunun için bir adım atıldı.

Otomotivin kalbi Bursa'da, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından yaptırılan, alanında Türkiye'nin ilk ve tek olduğu belirtilen Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi'nin 21 milyon liraya mal olacağı bildirildi.

Türkiye'nin ilk ve tek ''Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi''nin temeli Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı törenle atıldı.

Türkiye'de otomotiv sektörüne birçok üniversite mühendis anlamında eleman yetiştirirken lise düzeyinde özellikle ara eleman yetiştiren okul Türkiye'de yoktu. Otomotiv sektörü asıl ihtiyacı olan ara eleman bulmakta zorlanıyor.

YURT DIŞINA ÖRNEK OLACAK

Kriz döneminde aslında dev bir yatırım olarak nitelenen  lise yaklaşık 21 milyon liraya mal olacak. Lisenin inşaat kalitesinden, dersliklerine, laboratuvarlarına kadar her şeyiyle sadece Türkiye değil, yurt dışına bile örnek olacak bir lise olması hedefleniyor.

6 DALDA EĞİTİM 

720 öğrenci kapasiteli ve 24 derslikli olacak lisede 6 adet tam donanımlı meslek laboratuvarı yapılacak. Bunların yanı sıra fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları da olacak. Fırsat eşitliği yaratmak adına 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası yapılacak. Liseye ait 4 daireden oluşan bir lojman da inşa edilecek.

 6 dalda eğitim verileceği vurgulanan lisede öğrenciler, bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik, endüstriyel otomasyon, makine teknolojisi, metal teknolojisi ve motorlu araçlar teknolojisi dallarında eğitim görecek.


Günün Önemli Haberleri