Türkiye’nin dostluğundan sadece yarar gördük

Abone ol

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye’nin bölgede çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye ile dostluklarından, zarar değil sadece ...

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye’nin bölgede çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye ile dostluklarından, zarar değil sadece yarar gördüklerini söyledi.
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, katıldığı “Tonight Ilva Tare” isimli televizyon programında, Türkiye ile ortaklık ilişkileri konusunda yaptığı değerlendirmeleri eleştirenlerin de "salak" olduklarını kaydetti.
Rama, “Türkiye, NATO ülkesidir ve bizim stratejik ortağımızdır. Türkiye bölgede çok önemli bir ülke. Türkiye Başbakanı Erdoğan uzun yıllardır Arnavutları destekleyen bir başbakandır” şeklinde konuştu.
Rama, Başbakan Erdoğan Hükümeti’nin, Kosova’ya büyük destek verdiğini ve vermeye devam ettiğini, oysa eleştirenlerin bunu hiç bir zaman yapamayacaklarını kaydetti.
Başbakan Rama ayrıca, Türk Hükümeti’nin Kosova’nın bağımszlığını daha ilk dakikalarında tanıdığını bir kez daha hatırlattı.

KOSOVA KATOLİK KLİSESİ’NDEN ERDOĞAN’IN KONUŞMASINA TEPKİ
Kosova Katolik Kilisesi, Erdoğan’ın Prizren mitinginde yaptığı konuşmada sarfettiği sözlerini uğursuz ve provokasyon olarak niteledi.
Kosova Katolik Klisesi Piskoposu Dodë Gjergji yaptığı yazılı açıklamada , Türk yetkililerin, uzun bir süredir yeni Osmancılık söylemleri ile provokasyonlarda bulunduğunu iddia etti.
Katolik Kilisesi lideri, Başbakan Erdoğan’ın bu sözlerinin kendisinin bizzat Arnavut kimliğine dokunduğu ve zedelediğini kaydetti.
Kosova Katolik Kilisesi Piskoposu Gjergji açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Delillerin kuvveti ve ruhani genişlik ile daima susmak gücünü buldum. Fakat Sayın Erdoğan’ın, aşağılayıcı içerikli ve siyasi dalgınlık içinde kullandığı söylem ve ifadeleri, tarihsel gerçeklere ve bugünün realitesine aykırı olan, ayrıca gelecek için olumlu bir öneri içermeyen nitelikte idi. Geçmiş unutulmalı ancak, kardeşliliğin sınırı olmalı. Halklar kardeş ve dost olabilir. Bireyler kardeşlik ve dostlukları kurar. Ancak herkes kendi evinin ağasıdır. Biz birbirimizi kardeş sayabiliriz. Ancak kardeşlikte aşırıya gidildiğinde, sen kendi evine, ben kendi evime denmesi de bilinir.”
Kosova Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri, geçmişin kendileri için adaletsiz, acı verici olmasından yakınarak, tepkisinin sonunda, “geçmişe körü körüne dönüş, geleceğe yürümenin sonudur “ ifadesini kullandı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri